Kamer van Koophandel

Bijeenkomst bij Kamer van Koophandel over nieuwe regels voor ondernemers

Heldere uitleg over ingewikkelde veranderingen

Ondernemers kunnen vanaf het nieuwe jaar profiteren van allerlei maatregelen waarmee hun financiële lasten omlaag gaan. Dat klinkt veelbelovend, maar de bijbehorende regels en wetten zijn lang niet alle even eenvoudig. De Kamer van Koophandel Den Haag organiseert daarom op dinsdag 29 november een gratis toegankelijke 'Wet- en Regeldag'. Deskundigen op tal van gebieden zijn dan van 17.30 tot 23 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en adviezen te geven.

Bezoekers kunnen workshops volgen over tal van praktische zaken. Hiertoe behoren behalve de veranderingen zelf, onder andere ook het zakelijk gebruik van een auto, de fiscale voordelen die nog dit jaar zijn te behalen, het ontslagrecht, financieringsmogelijkheden en de manier waarop kan worden voorkomen dat rekeningen niet worden betaald. Ook komt de nieuwe overkoepelende 'werkkostenregeling' aan bod; deze komt in de plaats van de huidige regels om op een fiscaal aantrekkelijke manier bijvoorbeeld kerstpakketten cadeau te doen, bedrijfsfitness aan te bieden, of een laptop of mobiele telefoon van de zaak aan te schaffen. Wie wil weten wat tijdens de workshops wordt besproken die zelf niet kunnen worden bezocht, kan iemand meenemen.

Tussen de workshops door is er gelegenheid voor korte een-op-een gesprekken met specialisten en adviseurs. Daarin kan ook de eigen ondernemerssituatie aan de orde komen. De betrokken organisaties en bedrijven zijn eveneens aanwezig op de informatiemarkt. Hier staan kramen met vertegenwoordigers van onder meer de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel Den Haag, advocaten- en accountantskantoren.

De Kamer van Koophandel in Den Haag introduceert op de Wet- en Regeldag het zogeheten Digitale Meldpunt voor de vermindering van de regeldruk. Aan het eind van het programma is tijd ingeruimd voor een 'netwerkborrel'. Voor meer informatie, aanmelden en locatie: www.kvk.nl/wetenregeldagdh.

Over de Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke instelling voor het bedrijfsleven. Of het nu starters zijn of ervaren ondernemers, allen kunnen er met vragen terecht. Deze kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld het opzetten van een nieuw bedrijf, het vinden van een opvolger, de ontwikkelingen in de regio en het internationaal zakendoen. Bij de KvK is tevens betrouwbare informatie op te vragen over elk bedrijf en iedere branche, waarbij het Handelsregister de belangrijkste bron vormt. Omdat de Kamer van Koophandel geen winstoogmerk heeft, kan ze onafhankelijk opereren. Ze werkt mee aan tal van projecten die het ondernemersklimaat in de regio verbeteren of de regionale bedrijvigheid een impuls geven. Vertegenwoordigers van de Kamer zijn betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van de aanleg van wegen, het reserveren van ruimte voor bedrijven in bestemmingsplannen, het vernieuwen en verbeteren van oude bedrijventerreinen, het stimuleren van toerisme en recreatie en het nemen van maatregelen om de administratieve lasten te verminderen.


Noot voor de redactie,