Gemeente Utrecht

Open Innovatie Festival 2011: Utrecht deelt!

Utrecht neemt voor de tweede keer deel aan het Open Innovatie Festival (OIF). Op 29 en 30 november en op 1 december as. deelt de gemeente haar ambitie om te groeien naar een innovatieve organisatie, die doeltreffend werkt en volop gebruik maakt van de kracht van de stad. Sprekers van binnen en buiten de eigen organisatie delen hun visie, kennis en ervaring over bijvoorbeeld jeugdzorg 2.0, het gebruik van social media, digitale dienstverlening en slimmer werken. Het programma van Utrecht deelt! is interactief en staat open voor iedereen. Het programma vindt plaats vanuit het huis van de democratie - het stadhuis - of door aan te schuiven bij anderen. Aanmelden kan via de OIF-website.

Driedaags programma
De 'sneak preview' van het 'OIF030' is op dinsdagmiddag 29 november 2011. Dan reikt wethouder Participatie en Organisatievernieuwing, Jeroen Kreijkamp de Participatietrofee 2011 uit aan het meest inspirerende participatietraject van de gemeente Utrecht. Woensdag 30 november gaat OIF030 voluit! In het stadhuis vindt in drie zalen kennisuitwisseling plaats over de Utrechtse ambities in relatie tot de innovatie van de overheid. Er zijn voordrachten en 'webinars' over society 3.0, jeugdzorg 2.0, de digitale sporen van de gemeente Utrecht en het Nieuwe, maar vooral Slimmere werken. De handen gaan uit de mouwen bij de workshops over QR-codes, Google apps, gebruik van I-pad en alles wat het digitale werken zo nieuw, efficiënt en leuk maakt. Wie wil kan zich in de Trouwzaal laten omvormen tot een creatieve krijgsheer of -dame. Op donderdag 1 december staat de toekomst centraal met onder meer een doorkijkje naar een Virtueel Utrecht, het nieuwe stadskantoor, een smartphonewandeling in het stationsgebied en de jonge ambtenaren Utrecht.

Iedereen is welkom
OIF030 is open voor iedereen: ambtenaren, ZZP-ers en andere ondernemers, bewoners, professionals, creatieven, studenten, mensen uit Utrecht, omstreken en verder. Aanmelden kan via de Utrecht pagina's op de OIF-website, www.oif2011.nl.

Deel de Overheid
Het Open Innovatie Festival, inmiddels een begrip binnen de (lokale) overheid, vindt dit jaar voor de vierde keer plaats van 28 november t/m 2 december 2011. Vijf dagen lang zetten ambtenaren, bewoners en bedrijfsleven zich in voor innovatie in het publieke domein. Dit jaar is het thema 'Deel de Overheid'. Naast het uitwisselen van ideeën tussen buiten en binnen, wordt dit jaar kennisuitwisseling tussen ambtenaren gestimuleerd. Voor meer informatie zie de website www.oif2011.nl