Gemeente Bronckhorst Bronckhorst onderzoekt mogelijkheden solarpark op voormalig vuilstortplaats De Langenberg bij Zelhem

B en w van Bronckhorst willen in principe medewerking verlenen aan de realisatie van een solarpark op de voormalige vuilstortplaats De Langenberg in Zelhem, als blijkt dat het park financieel haalbaar is. De plannen gaan uit van de plaatsing van 507 tafels met elk 18 panelen. De initiatiefnemer Pfixx Solar krijgt het verzoek dit plan verder uit te werken in overleg met gemeente, regio en provincie en met inachtneming van een aantal voorwaarden, zoals behoud van de openbare functie als wandel- recreatie- en motorsportgebied. Om het solarpark mogelijk te maken is een planologische procedure nodig, waarover ook de gemeenteraad een besluit moet nemen.

Het mes snijdt voor Bronckhorst bij dit initatief aan twee kanten: duurzame energie-opwekking en anderzijds een zinvolle herbestemming voor de voormalige vuilstort. Het plan sluit goed aan bij programma's van het rijk en de provincie Gelderland op gebied van effectief ruimtegebruik, energiebesparing en duurzame energie. Binnen de Achterhoek werken de gemeenten samen op het gebied van klimaat- en energiebeleid. Het afdekken van een voormalige vuilstort met zonnepanelen is één van de voorbeeldprojecten die in het Klimaatprogramma 2009-2012 van de Achterhoek past.

Hengelo (Gld), 29 november 2011




Gemeente Bronckhorst