Ingezonden persbericht


Werkende ouders mogen hun verlanglijstje inleveren

Werkende ouders mogen hun verlanglijstje, om werk en gezin beter te combineren, inleveren bij Sinterklaas. Voor Werkende Moeders, belangenbehartiger van werkende ouders, wil een wensenlijst maken van werkende ouders om te overhandigen aan de overheid. Volgens oprichter Marjet Winsemius is na het kameroverleg van 23 november jongstleden namelijk gebleken dat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geen idee heeft waar ouders nu echt behoefte aan hebben.

Tot en met zondagavond 4 december kunnen alle werkende ouders hun verlanglijstje indienen op https://www.surveymonkey.com/s/sinterklaasverlanglijst. Met dit lijstje zal de organisatie een gesprek bij de minister aanvragen om hem in te laten zien dat cijfers niet het enige is dat telt. De minister baseert zijn beleid op cijfers, maar de praktijk is anders.

Marjet Winsemius, oprichter van Voor Werkende Moeders, vindt het verontrustend met het gemak waarmee de minister aannames doet over werkende ouders. 'Wij horen de meest schrijnende verhalen van werkende ouders. Ouders zitten met hun handen in het haar. Velen weten niet eens hoeveel ze vanaf januari moeten gaan betalen aan de kinderopvang. De minister had toegezegd dat hierover goed gecommuniceerd zou worden, maar dit is tot op de dag van vandaag niet gebeurt. Andere ouders zitten tussen twee banen in en krijgen nog slechts 3 maanden om een andere te vinden voordat de bijdrage aan de kinderopvang door de overheid wordt stop gezet. Maar moeten ze dan alvast de kinderopvang opzeggen, met het grote risico dat ze pas over een jaar weer plek hebben? Want ondanks wat minister Kamp zegt, de wachtlijsten zijn er nog steeds, in grote mate.'