Ingezonden persbericht


Graag wil ik u op de hoogte brengen van twee aankomende congressen, die het Julius Centrum, UMC Utrecht (weer) organiseert in het aankomende jaar 2012.. Tevens wil ik u verzoeken melding te maken in uw blad van deze twee congressen.

Het Zorgpaden Congres, 27 januari 2012

Het congres vindt plaats op het Educatorium, Universiteit Utrecht.

Dit congres is na zes jaar uitgegroeid tot dé nationale jaarmarkt en tentoonstelling van nieuwe zorgpaden. In elk ziekenhuis draaien gemiddeld tien projecten gericht op de verbetering van de logistieke organisatie. Is de spoedeisende zorg bij pijn op de borst te versnellen? Is er een betere voorspelling te geven van de planbare dagopnamen en klinische operaties? Lukt het dan om de zorg te bieden op een wijze waarbij de kosten beneden het geldende DBC tarief kunnen blijven? Over al deze recente logistieke ontwikkelingen in zorgpaden, klinische paden en zorgprogramma's in en rond ziekenhuizen, gaat dit congres. Naast het plenaire programma zijn er deze dag 2 workshoprondes met vele inspirerende workshops. Mis het niet!

Voor meer informatie : www.unitzorginnovatie.nl

Het CVA Congres, 9 maart 2012

Dit congres vindt plaats op het UMC Utrecht, AZU

De laatste 5 jaar is er veel veranderd in de organisatie en financiering van de CVA zorg.

CVA zorg wordt nagenoeg altijd aangeboden in de keten. De financiering gaat echter veranderen. De kortdurende verpleeghuisopname verdwijnt uit de AWBZ en gaat over naar de zorgverzekering. Daarom willen in dit congres aandacht vragen voor de organisatie en financiering van de CVA zorg. Is er evidence voor ketenzorg, hoe meet je kwaliteit, 'wat is betaalbare zorg' en 'wat kunnen we verwachten van telemedicine' zijn thema's die door keynote speakers (uit NL en uit buitenland) worden uitgewerkt. Het congres is een aanrader voor een ieder die in de CVA zorg werkt maar ook voor teammanagers, ketencoördinatoren, kwaliteitsmedewerkers, zorgverzekeraars...

Voor meer informatie: www.unitzorginnovatie.nl

Alvast hartelijk dank voor uw onsteuning langs deze weg!