Ingezonden persbericht


Informatierubriek Gemeente Hattem
week 48, 29 november 2011
APV-VERGUNNING
Drank- en Horecawet Een Drank- en Horecavergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet is afgegeven aan: het clubhuis van de Hattemse Golf- en Countryclub, de heer H.M.C. Witlox, voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting Veenwal 11 (VZ 24 november 2011). Grill-Restaurant 't Spookhuys, de heer D. Berghorst, voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting Adelaarshoek 18 (VZ 24 november 2011).

TIJDELIJK VERKEERsBEsLUIT
Het college maakt bekend: dat in verband met asfalteringswerkzaamheden op de Nieuweweg en Stationslaan, van maandag 12 december 2011 07.00 uur, tot en met dinsdag 13 december 2011 18.00 uur (of zoveel langer of korter dan nodig zal zijn) de fietssluis in de Stadslaan (knip) zal worden verwijderd om doorgaand verkeer mogelijk te maken. Middels tekstborden wordt een omleidingsroute geplaatst. De wegen zijn in beheer bij de gemeente Hattem. dat in het kader van de jaarwisseling, de parkeergarage op 31 december 2011 vanaf 21.00 uur afgesloten wordt en weer opengesteld wordt op 1 januari 2012 vanaf 08.00 uur.

FOTOwEDsTRIJD GEMEENTEGIDs

-

Enige tijd geleden hebben wij u opgeroepen om deel te nemen aan de fotowedstrijd voor de gemeentegids. Er zijn veel enthousiaste reacties en mooie foto's binnengekomen. Op het moment van verschijnen van deze informatierubriek vindt de prijsuitreiking van de vier winnaars plaats. Een verslag hiervan treft u volgende week in deze rubriek aan.

Expositie Naast de foto's van de vier winnaars hebben wij zo veel mooie foto's binnen gekregen dat we vinden dat we hier iets mee moeten doen. Van iedere inzender hebben wij daarom 1 foto geselecteerd, die van 6 december tot 6 januari geexposeerd wordt in het stadhuis. In totaal zijn dat ruim 30 foto's van ons mooie Hattem. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het stadhuis. ware. Dankzij deze software, die gebruikt maakt van de GPS zender van het apparaat, kunt u vanaf een andere computer zien waar de GPS (en dus het apparaat) zich bevindt. Meer informatie hierover is via de verkoper van het apparaat of via internet te verkrijgen. Tenslotte adviseert de politie om niet te veel contant geld thuis te bewaren en om waardevolle spullen niet in het zicht te leggen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Bel direct de politie via 09008844. In acute situaties kunt u het alarmnummer 112 bellen. Meer inbraken In 2010 zijn er in de regio Noorden Oost-Gelderland 2455 woninginbraken gepleegd. In 2011 zijn er tot nu toe 1609 woninginbraken geweest. Dit is een verhoging van ruim 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (1365 inbraken tot en met juli 2010). Het politiekorps vindt dit onacceptabel en heeft speciale woninginbrakenteams ingezet. Ook wordt er extra gecontroleerd op het in bezit hebben van inbrekerswerktuig bij routinecontroles. Op de NW-Veluwe werken politie en gemeenten samen om inwoners extra alert te maken op woninginbraken en preventiemaatregelen.

Bezwaarschrift indienen Voor nadere informatie: eenheid Publiek en Service, cluster vergunningverlening & handhaving. Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college c.q. de burgemeester. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

-

Bezwaarschrift indienen Zie procedure verkeersbesluit.

OMGEVINGsVERGUNNING
-

AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Geldersedijk 20: het verbouwen van het havengebouw (in strijd met regels ruimtelijke ordening) (ingekomen 17 november 2011). Berg en Bos (perceel achter Libanonweg 5): het oprichten van een woning (in strijd met regels ruimtelijke ordening) (ingekomen 15 november 2011). Hoopjesweg 2: het plaatsen van twee windturbines (ingekomen 15 november 2011). Tulpstraat 5: het plaatsen van een dakraam (ingekomen 18 november 2011). Allee 27: het slopen van een garage en houten schuur (ingekomen 22 november 2011). Veenwal 9: het kappen van 3 bomen (ingekomen 16 november 2011).

Als er thuis wordt ingebroken, is dat erg vervelend. Iedereen wil het liefst dat de politie de dader zo snel mogelijk oppakt en de gestolen spullen terugvindt. Voor de politie is het van belang dat mensen een duidelijke omschrijving kunnen geven van de gestolen bezittingen. Dit is niet alleen nodig voor de opsporing van de goederen, en daarmee van de dader, maar ook om aangetroffen gestolen goederen terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Registreren Uit analyses van de politie blijkt dat vooral sieraden, geld, computers (ook laptops) en communicatieapparatuur favoriet zijn bij de woninginbreker. De politie adviseert om van sieraden foto's te maken en van apparaten in elk geval de serienummers te noteren. Van mobiele telefoons is vooral het zogeheten Imei-nummer van belang. Imeinummers staan vermeld op de verpakking en in de telefoon. GPs Laptops, tablets en andere digitale apparaten zijn vrij eenvoudig te voorzien van `track en trace' soft

-

-

HUIs-AAN-HUIs COLLECTE

28 november t/m 3 december: Vereniging Bartiméus Sonneheerdt ("de Nationale Oogcollecte")

-

5 t/m 10 december: Leger des Heils

MILITAIRE OEFENING

Op dinsdag 6 december wordt er een avondschietoefening gehouden op het terrein van het ASK.

Indien het een reguliere aanvraag betreft kunnen belanghebbenden binnen twee weken na publicatie hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Wilt u weten of het een reguliere aanvraag betreft en of u belanghebbende bent dan kunt u contact opnemen met cluster Vergunningverlening en Handhaving. VERLEENDE VERGUNNINGEN Allee 27: het slopen van een garage en houten schuur (VZ 23 november 2011).

aak foto's van uw sieraden. M oteer serienummers van apparatuur. N oteer het Imei-nummer van uw telefoon. N oorzie laptop/tablet of andere digitale apparatuur van track en trace software. V ewaar thuis niet te veel contant geld. B eg waardevolle spullen niet in het zicht. L eer preventietips kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl. M

VERKEERsBEsLUIT
-

Het college maakt bekend: dat zij op aangeven van belanghebbenden van twee gehandicaptenparkeerplaatsen nabij de woningen Schuttenakker 14 en 30, heeft besloten deze op te heffen. dat zij op aangeven van vergunninghouder van een gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning Boskamp 22, heeft besloten deze op te heffen. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2012.

Door bovenstaande QR-code te scannen kunt u de preventiefolder woninginbraken van de politie lezen.

-

Bezwaarschrift indienen Voor nadere informatie: eenheid Publiek en Service. Tegen een besluit kan een belanghebbende ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na datum bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Indien tegen het besluit bezwaar wordt gemaakt, kan gedurende de bezwaartermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen.

Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) een bezwaarschrift indienen bij het college. Met de uitvoering van dit besluit kan meteen worden begonnen (let wel: dit is op eigen risico en geldt niet bij een kapvergunning), ook al wordt er een bezwaarschrift ingediend. Als dit niet gewenst is kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector Bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen. U dient dan aan te geven waarom het erg belangrijk is voor u dat het besluit nog niet wordt uitgevoerd. Er dient dan wel eerst een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Over de hoogte en de wijze van betaling kan contact worden opgenomen met de rechtbank Zutphen (0575593500) of www.rechtspraak.nl.

INFORMATIEBIJEENKOMsT VERKEERsCIRCULATIE BINNENsTAD UITGEsTELD

De informatiebijeenkomst over de verkeerscirculatie in de binnenstad, die woensdag 30 november plaats zou vinden, wordt uitgesteld tot in januari 2012. Te zijner tijd wordt u opnieuw uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs in het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond is het loket Burgerzaken geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.

---- --