Gemeente Sittard-Geleen


Mountainbikeroute Windraak officieel geopend

Sittard-Geleen, 29 november 2011 - De recent aaangelegde mountainbikeroute Windraak is afgelopen weekend officieel geopend door sportwethouders Guyt (Sittard-Geleen) en Wierikx (Beek). De route is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeenten Beek en Schinnen, Natuurmonumenten, IVN Munstergeleen, TWC Bergop-Puth, MTB club Weert en Stichting VVV Zuid-Limburg.

'Deze fietsroute is de verbindende schakel in een landelijk netwerk van mountainbikeroutes. De gemeente stimuleert fietsen, daarmee bewegen, en treft daarvoor goede voorzieningen zoals deze prachtige route vol sportieve uitdaging. Het is een heel gevarieerd parcours met duidelijke hoogteverschillen. Dit is wellicht de verklaring voor de snelle stijging in de lijst van meest populaire mountainbikeroutes', aldus wethouder Guyt (Sport).

Bij de vaststelling van de gemeentelijke Sportnota heeft de raad aandacht gevraagd voor de realisatie van een mountainbikeroute in de gemeente Sittard-Geleen en de opname van deze route in het landelijke netwerk van mountainbikeroutes. De route vult de lege plek in Limburg in dit gebied en sluit aan op andere mountainbikeroutes in de regio. De route van circa 40 kilometer met een hoogteverschil van 540 meter loopt onder meer door Windraak, Munstergeleen, Daniken, Sweikhuizen, Spaubeek en Puth. Verder is de route voorzien van algemeen erkende aanduidingen en via een GPS-systeem te fietsen. Begin 2012 wordt deze route opgenomen in de landelijke kaart mountainbikeroutes van de VVV.




Gemeente Sittard-Geleen