Ingezonden persbericht


Prof of niet, jij gaat naar de Spelen, net als Marianne Vos!

Donderdag 1 december gaat de inschrijving open voor het Olympische fietsevenement Oranje Toertocht 2012!

"Een unieke kans om zelf naar Londen te fietsen en mij aan te moedigen bij de Olympische Spelen! See you in Londen!" roept ambassadeur van de Oranje Toertocht 2012 Marianne Vos enthousiast! (Foto, zie bijlage)

In samenwerking met de Gemeente Utrecht wordt het peloton van ruim 850 deelnemers feestelijk uitgezwaaid op dinsdag 24 juli 2012. Vanaf het 'bordes' van de Rabobank vertrekt men naar Londen. De eerste etappe leidt de Oranje Toertocht naar Hoek van Holland waar het Oranjefeest vervolgd wordt op de luxe nachtferry van Stena Line.

Na aankomst in Harwich fietsen de deelnemers naar De Oranjecamping in hartje Londen, waar men 5 nachten verblijft. De binnenkomst van alle fietsers is tevens de start van het Inspire2Live festival 2012. Op De Oranjecamping hoeft men niets te missen van de Spelen; de opening en de wedstrijden zijn live te zien via grote schermen en 's avonds is er volop (wieler)entertainment.

Zaterdag 28 en zondag 29 juli moedigen de Oranje Toertocht deelnemers de profs aan op het speciale Oranjewielerplein aan het Olympisch wegparcours. Na afloop volgt een bezoek aan het Holland Heineken House.

Wielerland Magazine volgt de deelnemers in de voorbereiding en tijdens de Oranje Toertocht op de voet (c.q. fiets)!

Het initiatief en de organisatie van dit evenement ligt bij Inspire2Live en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Door deze uitdagende sportieve prestatie wil Inspire2Live aandacht vragen voor onderzoek naar en de strijd tegen kanker. De KNWU ondersteunt dit goede doel en wil met de Oranje Toertocht 2012 fietsen voor sportieve fietsers een ware belevenis maken.

Meer (pers)informatie en inschrijven kan via www.knwu.nl/oranjetoertocht2012

KNWU en Inspire2Live zijn trots op de support van de partners; Gemeente Utrecht, Rabobank, Stena Line, De Oranjecamping en Wielerland Magazine.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht