VerkeersInformatieDienst

Stortvloed aan ongevallen op A58

29 november 2011, 19:50
Vlak na de dinsdagavondspits ging het op diverse plaatsen mis op de A58. In totaal gebeurde er afzonderlijk van elkaar drie ongevallen. Verkeer richting van Eindhoven naar Tilburg ondervond de meeste hinder. Even voor 19:00 uur moest de rijbaan tussen Best en Oirschot volledig afgesloten worden.

Meerdere personenauto's kwamen met elkaar in aanrijding, waarna de betrokken voertuigen verspreid over de rijbaan tot stilstand kwamen. Hierdoor kon het overige verkeer niet meer passeren. Momenteel wordt er alles aan gedaan om in ieder geval een rijstrook vrij te geven, zodat het verkeer weer kan passeren. Achter de plaats van het ongeval staat een file van 2 kilometer. Dat verkeer kan vanwege de rijbaanafsluiting geen kant op.

Weggebruikers richting Tilburg kunnen het beste omrijden vanaf het knooppunt Batadorp via Den Bosch. Dan kan via de A2 en de A65 alsnog de bestemming bereikt worden, zonder al te veel vertraging. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de rijbaan vrijgegeven kan worden.

Verkeer op de A58 kwam vanaf 18:30 uur al op diverse plaatsen in de problemen. Allereerst gebeurde er een aanrijding vanuit Tilburg naar Breda. Daar moest tussen het knooppunt Sint Annabosch en Ulvenhout de rechterijstrook worden afgesloten. Dit kwam het overige verkeer op 20 minuten vertraging te staan in een file van 3 kilometer. Het ongeval trok behoorlijk wat bekijks op de tegenover gelegen rijbaan van Breda naar Tilburg.

Alsof de duvel er mee speelde gebeurde daar ook een aanrijding ter hoogte van Ulvenhout. Daar moest de linkerrijstrook afgesloten worden. Achter dit incident ontstond een file vanaf het knooppunt Galder tot aan Ulvenhout. Hierdoor kwam ook het verkeer op de aansluitende A27 in de problemen. Tussen Breda en het knooppunt Sint Annabosch ontstond een file van 4 kilometer. Rond 19:30 uur konden de rijstroken in beide richtingen ter hoogte van Ulvenhout vrijgegeven worden. De files verdwenen toen vlot.

Tot 19:30 uur werd verkeer richting Antwerpen aangeraden om niet bij Hazeldonk (ten zuiden van Breda) de grens te passeren, maar om bij Roosendaal België binnen te rijden. Omrijden kon vanaf het knooppunt Hooipolder via de A59 en de A16.