Ingezonden persbericht


29 - 11 -2011

Ongedocumenteerde vluchtelingen gaan door met hun bezetting in Ter Apel gericht op de erkenning van hun basale mensenrechten

Wij zijn een groep van ongeveer 30 uitgeprocedeerde asielzoekers uit Somalië (mannen en vrouwen van jong tot oud en zelfs een gehandicapte man) en wij kamperen nu al 9 dagen voor de deur van het AZC in Ter Apel.

De bedoeling van onze bezetting is om aandacht te vragen voor het feit dat onze mensenrechten niet erkend worden en aan onze basisbehoeften niet tegemoetgekomen wordt. Onze asielverzoeken zijn afgewezen, maar de Nederlandse overheid kan ons niet uitzetten naar Somalië omdat het daar te gevaarlijk is. Wij zijn de AZC's - waar wij woonden - uitgezet en het enige dat de IND ons voorlegt is vrijwillige terugkeer naar dat land. Wij zijn Somalië juist ontvlucht om onze levens te redden en kunnen dus niet daar naartoe terugkeren. In de tussentijd worden wij gedwongen om onze eigen boontjes te doppen op straat zonder toegang tot eten, onderdak of gezondheidszorg.

Onze eisen zijn eenvoudig en we zijn van plan voorde deur van het AZC in Ter Apel te blijven kamperen totdat deze erkend worden.

Simpel gezegd is het enige dat wij willen dat onze asielverzoeken worden erkend omdat wij vluchtelingen zijn en de Nederlandse overheid onze status als zodanig zou moeten erkennen.




Ingezonden persbericht