Politie Drenthe

Dinsdag 6 december 2011

Provincie Drenthe, 06-12-2011

Gewonden bij bedrijfsongeval

BEILEN Maandagmiddag zijn twee mannen uit Winterswijk, 29 en 37 jaar oud, gewond geraakt bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan De Perk. Bij het opzetten van een wand van damwandpanelen voel een aantal; platen om, mogelijk door de harde wind. Beide mannen kwamen onder de platen terecht en liepen verwondingen aan het hoofd op. Beide zijn voor onderzoek naar de eerste hulp gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en deze doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

In de slip tegen vangrail

HOOGEVEEN Maandagmiddag reed een 23-jarige vrouw uit Groningen over de A28, waar ze in een stevige hagelbui in de slip raakte. Daarop botste ze tegen de vangrail. De bestuurster bleef ongedeerd; de auto raakte beschadigd.

Aangehouden na diefstal ijzer

COEVORDEN Maandagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met diefstal van ijzer op een terrein aan de Poppenharelaan. Op dat afgesloten terrein zijn sloopwerkzaamheden bezig. Na een melding troffen agenten daar samen met de melder een auto met aanhangwagen aan, waar ijzer was opgeladen. Korte tijd later meldden de twee verdachten zich. Het gaat om een 28-jarige man uit Coevorden en een 24-jarige man uit Hoogeveen. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

ASSEN Maandagnacht heeft de politie een 29-jarige man aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn huisgenoten en is ingesloten.

HOOGEVEEN Maandagnacht kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Een 45-jarige man zou zijn vriendin hebben mishandeld. Hij is aangehouden en ingesloten in afwachting van verdere afhandeling.

Gat in gevel gereden; zwaar beschadigde auto gezocht

KLAZIENAVEEN Maandag kreeg de politie een melding binnen dat er aan De Kwakel bij een bedrijfspand een auto tegen de gevel was gereden en dat er allerlei onderdelen waren achtergebleven. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan. Daarbij is gebleken dat dit ongeval zaterdagavond 3 december tegen middernacht moet hebben plaatsgevonden. De nog onbekende auto is tegen de gevel gereden en heeft daarbij een gat in de muur veroorzaakt. De politie is op zoek naar een rode Amerikaanse Pick-Up, vermoedelijk van het merk GM. Deze auto moet zware schade hebben aan de voorzijde. Mensen die informatie hebben over een dergelijke auto worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Klazienaveen, telefoon 0900 8844.

Aanhoudingen na zware mishandeling

ZUIDLAREN De politie heeft eind november vier mannen in de leeftijd tussen 19 en 22 jaar uit Zuidlaren (2x), Groningen en Kropswolde aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 19-jarige man uit Assen. De mannen raakten begin oktober slaags op een verjaardagsfeest in Zuidlaren. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken kaak en jukbeen op.

In de zaak zijn in totaal tien getuigen gehoord waarvan er vier mannen zijn aangehouden. Naarmate het onderzoek vorderde kon een 20-jarige man uit Zuidlaren aangewezen worden als hoofdverdachte. Hij zit nog vast. De drie andere verdachten zijn na hun verhoor op vrije voeten gesteld. Zij blijven nog verdachte in deze zaak.