Gemeente Eemsmond


13 december: Bijeenkomst 'Rouw en Troost'

Wanneer: 20.00-22.00 uur (gratis toegang)
Waar: Pro Rege, Oosterkerkpad 4 in Warffum
Wie: iedereen vanaf 55 jaar

Op dinsdagavond 13 december organiseren wij samen met de Protestantse Gemeente te Warffum, Welnis/Preventie van Lentis en stichting MJD (Maatschappelijke Juridische Dienstverlening) een themabijeenkomst over rouw en troost. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle mensen vanaf 55 jaar.

Iedereen komt vroeg of laat in zijn leven in aanraking met verlies. Eén van de ingrijpendste verliezen waarvoor een mens zich geplaatst ziet, is het verlies van een dierbare door overlijden. Soms weten mensen bij een rouwende niet zo goed hoe ze zich het beste kunnen gedragen. Als je zelf verliezen hebt geleden, weet je wel wat rouwenden nodig kunnen hebben, maar het kan voor veel mensen ongemakkelijk zijn om over verlies te praten.

Wat betekent het om te rouwen? Waar heeft iemand die rouwt behoefte aan? Kan ik troost bieden? En hoe dan? Vragen als deze kunnen tijdens de avond aan bod komen. Er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere geïnteresseerden. Daarnaast is er schriftelijk informatiemateriaal aanwezig om in te kijken en mee te nemen. De leiding is in handen van Heleen Maat (predikant van de Protestantse Gemeente te Warffum) en deskundige.

Aanmelden
Wij willen graag weten op hoe veel mensen we mogen rekenen. U bent van plan deze bijeenkomst bij te wonen? Meldt u dan aan bij Trudy Oosterhuis via (0595) 43 75 55 of t.oosterhuis@eemsmond.nl.