Universiteit van Tilburg


Programma Nachtuniversiteit

De opening van de Nachtuniversiteit vindt om 20.00 uur plaats in DZ1 in het Dante Gebouw van Tilburg University. Het evenement wordt geopend door Marieke Moorman, Tilburgs wethouder van Jeugd, Onderwijs en Studentenzaken en Julia Janse, studente en iniatiefneemster van de Nachtuniversiteit. Het programma is vervolgens opgedeeld in drie rondes van elk maximaal drie kwartier. De Nachtuniversiteit vindt plaats op de volgende locaties:

Dante Gebouw

Studio Stage (D9)
20.15 - 21.00
Showcase van Mundial Talent én 3FM Serious Talent Nicole Bus 21.15 - 22.00
Common Room concert van singer/songwriter Man from the South 22.15 - 23.00
Stukafest presenteert Stukafeeling met Marten de Paepe Agora Zaal (DZ3)

20.15 - 21.00
Rejger & van de Broek, documentaire `Videoletters' over voormalig Joegoslavië
21.15 - 22.00
Hilarische boekpresentatie van Henk van Straten o.a. over `Superlul' 22.15 - 23.00
Erik Borgman en Rutger Mollee over succes, geluk en het BOMOgnetic-polsbandje
Agora Zaal (DZ4)

20.15 - 21.00
Nachtcollege Loesje-schrijven
21.15 - 22.00
Workshop `sterren kijken' door Sterrenwacht Halley 22.15 - 23.00
KUBUS College Concert met diverse optredens in de collegebanken Vanaf 19.30 is de inloop van de Nachtuniversiteit in het Dante Gebouw. Een vocaal welkom wordt verzorgd door EPIC Popkoor en bezoekers kunnen terecht bij de informatiebalie van de Nachtuniversiteit voor kaartjes en informatie. Ook de afdeling Alumni Relations & Development is vertegenwoordigd met een speciale wensfontijn en achterin de foyer staat ons eigen Glazen Huis in de vorm van de volledig door glas afgesloten rookruimte. Aanvullende donaties en de opbrengst van de Serious Contest kunnen daar ingeleverd worden.

Zwijsen Gebouw

Centrum voor reflectie, meditatie en gebed
20.15 - 21.00
De Rode Kamer met Anne-Marie de Brouwer, Eefje de Volder en Annemarie Middelburg (Stichting Mukomeze) over oorlogsmoeders in Rwanda 21.15 - 22.00
Minisymposium van ELSA Tilburg i.s.m. De Rode Kamer over de rechtspositie van kinderen van oorlogsmoeders en humanitair oorlogsrecht
22.15 - 23.00
Poetry Lab met poëzie van Daan Taks gecombineerd met hiphop van Boef en de Gelogeerde Aap

In het Zwijsen Gebouw is van 1 december tot 15 januari de foto-expositie Nieuw venster `De mannen die mij hebben vermoord' te zien over overlevenden van de Rwandese genocide, behorend bij de programma's van de Rode Kamer. De expositie omvat het werk van Samer Muscati en is in samenwerking met Stichting Mukomeze tot stand gebracht.

Esplanade Gebouw

Black Box (E4)
20.15 - 21.00
Wajang Goor Eng met een schimmenspel over Eefje Wentelteefje die haar linkersok kwijt is. De sok heeft zich teruggetrokken onder het bed en transformeert daar tot...ja wat eigenlijk?
21.15 - 22.00
A Christmas Carol 3.0, een samenwerking van toneelvereniging De Koffer, musicalstichting On Stage en theatersportvereniging Rataplan die elk een tijdperk uit het welbekende kerstverhaal vanuit hun eigen genre interpreteren.
22.15 - 22.45
Comedy Train presenteert stand-up comedians Emilio Guzman en Peter Pannekoek.

Omdat niet elk optreden even lang duurt, is er in het Grand Café Esplanade vrije in- en uitloop om een drankje te drinken en serious requests in te dienen door geld te doneren en een verzoeknummer aan te vragen bij onze Nachtuniversiteit-DJ's Qlubn en Remz-jay. Om 23.00 uur vindt de bekendmaking van het bedrag voor Serious Request ook plaats in de Esplanade. De Nachtuniversiteit wordt vervolgens in ware 90's stijl afgesloten met een optreden van de 2 Brothers on the 4 Floor!

De officiële Nachtuniversiteit-afterparty zal plaatsvinden in Café Studio Nieuw venster op de Korte Heuvel.

Ga voor meer informatie over het programma en voor de kaartverkoop naar www.nachtuniversiteit.nl Nieuw venster .
Agenda Academic Forum

Nachtuniversiteit in het teken van 3FM's Serious Request