Gemeente Noordenveld

Sportnota Noordenveld van start

Nieuwe activiteiten uit Sportnota Noordenveld van start

Gepubliceerd op: 14 december 2011

Beweegprogramma's voor ouderen, sportieve activiteiten en een Doe dag voor mensen met een lichamelijke en /of geestelijke beperking en voorlichting voor scholieren. Dat zijn de drie actiepunten uit de nota Sport & Bewegen, die het College van Burgemeester en Wethouders in 2012 uitvoert.

Beweegprogramma's

Met diverse instanties kijkt het College of de bestaande activiteiten aansluiten op de wensen en behoeften van senioren en mensen met een beperking of chronisch zieken. Ook bekijkt het College of incidentele activiteiten structureel te maken zijn. Verder informeert het College zorgaanbieders over het sport- en beweegaanbod voor senioren, zodat zij patiënten hiernaar kunnen doorverwijzen. De bestaande sportieve activiteiten, voor mensen met een beperking of chronisch zieken, wil het College structureel maken. Op een Doe-dag, is informatie beschikbaar voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Ze kunnen voorlichting krijgen en er worden demonstraties over sport- en beweegmogelijkheden in Noordenveld gegeven.

Lekker fit

De gemeente heeft scholen het programma 'Lekker fit!' aangeboden. Dit is een programma van GGD Drenthe over een gezonde actieve leefstijl die voeding en bewegen koppelt, een uitwerking van het provinciale project 'Jongeren Op Gewicht'.

Vervolg verenigingsondersteuning

Dit jaar bleek de verenigingsondersteuning zeer succesvol. Voor 2012 hebben zich al weer een aantal verenigingen gemeld met nieuwe ondersteuningsvragen. Verenigingen die ondersteuning willen, kunnen zich melden bij Anne Prins van SportDrenthe, telefoon (0528) 23 37 75.

Natuurlijk samen

Wethouder Alssema: " Burgemeester en Wethouders zetten sport en bewegen in, om maatschappelijke doelen te bereiken, zoals bevordering van individuele ontplooiing, sociale samenhang en zelfredzaamheid van mensen. Wij willen graag dat we met elkaar en met de nodige creativiteit zoveel mogelijk van onze doelstellingen realiseren. Dat zal niet alleen afhangen van de beschikbare middelen, maar ook van de bereidheid om samen te werken en faciliteiten met elkaar te delen. Het College rekent hierbij op de inzet van iedereen die bij sport en bewegen betrokken is."