ASICS nodigt gymnasten uit om de ultieme natuurlijke schoen te creëren

Persbericht van PR Newswire

HOOFDDORP, Nederland, December 14, 2011 /PRNewswire/ --

33 leden van het bekroonde GB Acrobatic Squad en Spelbound, de winnaars van Britain's Got Talent, hebben samen een dag doorgebracht in een Londense studio. Om samen een menselijk beeld van een ASICS hardloopschoen te creëren, wrongen de gymnasten in zich in bijna onmogelijke bochten. Ze ondersteunden elkaar in hun wankele posities en creëerden samen met fotograaf Melvin Vincent deze foto ter gelegenheid van de lancering van de nieuwste collectie hardloopschoenen van het succesvolle sportmerk ASICS.

http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20111214/500996-a

http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20111214/500996-b

De menselijke schoen is een replica van de nieuwe ASICS GEL-EXCEL33, die nu te koop is in gespecialiseerde hardloopwinkels in Europa. De GEL-EXCEL 33 is het vlaggenschip van de nieuwe ASICS 33 collectie, die ontworpen is met de gedachte dat alle 33 gewrichten in de voet zich vrij moeten kunnen bewegen, zodat de drager kan ervaren hoe 'natural running' aanvoelt.

De lenige gymnasten kregen aanwijzingen van twee choreografen, die hen hielpen de verschillende houdingen aan te nemen die nodig waren om de menselijke schoen te creëren.

Om een van de belangrijkste eigenschappen van de schoen onder de aandacht te brengen - de 'Propulsion Trusstic', die de voet helpt om de flexibele structuur tijdens de schokdemping om te zetten in een krachtige hefboom voor voorwaartse voortstuwing - werd het atletisch vermogen van de gymnasten zwaar op de proef gesteld, want ze moesten hierbij heel inspannende houdingen aannemen en hun teamgenoten naar voren tillen.

"Dit was helemaal nieuw voor ons", zei Neil Griffith, choreograaf en coach van de wereldkampioenen gymnastiek, "we hebben in de loop der jaren voor interessante opdrachtgevers gewerkt, maar we zijn nog nooit gevraagd om de vorm van een hardloopschoen te maken. Het was zeker niet eenvoudig om met 33 gymnasten de menselijke schoen te laten voortbewegen, maar we zijn heel tevreden over het resultaat."

Er is een HD-video met opnamen achter de schermen beschikbaar op http://tinyurl.com/7dwkvzn. Daarop is te zien is hoe de gymnasten flikflakken en salto's maken en de jonge leden van het team naar voren werpen om te laten zien hoeveel explosieve kracht de schoen aan de drager kan geven.

Michael Price, Marketing Director van ASICS Europe B.V.: "Bij de ASICS 33 collectie draait alles om natuurlijke beweging, flexibiliteit en voortstuwing. Dit kan je niet beter in beeld brengen dan door een menselijke versie van de schoen te maken met een aantal van de beste gymnasten ter wereld."

Er zijn drie foto's gemaakt om te illustreren welke opeenvolgende bewegingen de voet maakt tijdens het hardlopen en op de begeleidende film is te zien hoe de gymnasten naar voren duiken wanneer de voet uiteindelijk in voorwaartse richting springt - om de unieke eigenschappen van de ASICS Propulsion Trusstic te onderstrepen.

Meer foto's kunnen worden gedownload op:
https://rcpt.yousendit.com/1313186950/3a41e2123987f35065a239c669befaa8 [https://rcpt.yousendit.com/1313186950/3a41e2123987f35065a239c669befaa8 ?cid=tx-02002207350200000000&s=19104 ]

Informatie over de ASICS 33 collectie is beschikbaar op:

http://asics-33.bsky.net

Anima Sana In Corpore Sano is een oude Latijnse uitdrukking en betekent: "Een gezonde geest in een gezond lichaam". De naam ASICS is daarvan afgeleid en is nog steeds het fundament waar het merk op staat. Het bedrijf werd meer dan 60 jaar geleden opgericht door Kihachiro Onitsuka en is nu toonaangevend op het gebied van ontwerp en productie van hardloopschoenen en andere sportschoenen, kleding en accessoires. Ga voor meer informatie naar http://www.asics.com.

De strepen aan de zijkant van de ASICS(R)-schoenen zijn een handelsmerk van ASICS Corporation en een geregistreerd handelsmerk in de meeste landen van de wereld.



Razende Robot Reporter