VerkeersInformatieDienst

N325 afgesloten na ernstig ongeval

14 december 2011, 15:14
Na een frontale botsing tussen twee personenauto's is woensdagmiddag rond 13:15 uur de N325 Berg en Dal Nijmegen in beide richtingen afgesloten tussen de aansluiting met de N840 en de weg naar Ubbergen. De inzittenden zijn zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Ooggetuigen melden dat een hond, die ook in een van de voertuigen zat, het wrak ongedeerd heeft kunnen verlaten.

Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter zijn ter plaatse geweest om eerste hulp te verlenen. Momenteel is een team van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het ligt in de lijn der verwachting dat er een fout is gemaakt tijdens een inhaalmanoeuvre. Er gaan ook geruchten dat een van de bestuurders onwel zou zijn geworden, waarna het ongeval ontstond. Dit is echter nog niet bevestigd.

Het overige verkeer wordt momenteel in beide richtingen omgeleid over omliggende wegen. Zodra de VOA klaar is met het onderzoek, kan de berger beginnen met het verwijderen van de zwaar gehavende voertuigen. Hierna kan de rijbaan vrijgegeven worden. Het is vooralsnog onduidelijk hoe laat dit het geval zal zijn.