Gemeente Ede

donderdag, 22 december 2011

Occupy Ede verhuist naar Zuidplein

Het tentenkamp van Occupy Ede voor het oude postkantoor aan de Molenstraat gaat daar weg op woensdag 28 december. Vanaf 4 januari 2012 wordt de actie voortgezet aan de zuidzijde van station Ede-Wageningen, op de hoek van het Zuidplein en de Parkweg.

Burgemeester Cees van der Knaap heeft de wijze van actievoeren in eerste instantie bezien als een integraal onderdeel van het internationale protest. Om die reden heeft de burgemeester de actievoerders alle ruimte gegeven voor hun protest.

Veiligheid

Nu het protest lang duurt en de actievoerders geen duidelijkheid geven over de uiteindelijke duur van het protest, heeft deze wijze van actievoeren gevolgen voor de veiligheid en openbare orde. Met de jaarwisseling voor de boeg is het tentenkamp in verband met de veiligheid en onwenselijk. Bovendien hebben enkele omwonenden en ondernemers van de huidige locatie van het tentenkamp geklaagd over veiligheid, alsmede economische schade.

Daarom heeft de burgemeester - in overleg met de Occupy-beweging - besloten vanaf woensdag 28 december alle activiteiten op de locatie Molenstraat 15 te staken en het tentenkamp te verwijderen.

Zuidplein

De Occupy-beweging heeft te kennen gegeven elders door te willen gaan met hun actie. In gezamenlijk overleg is besloten dat vanaf 4 januari 2012 de actie voortgezet kan worden aan de zuidzijde van station Ede-Wageningen, op de hoek van het Zuidplein en de Parkweg voor de voormalige kiosk.

De Occupy-beweging Ede is sinds zaterdag 5 november 2011 aanwezig in de binnenstad van Ede.
Tot 30 november stond het tentenkamp op het Doelenplein en vanaf 30 november aan de Molenstraat 15, voor het leegstaande oude postkantoor.