Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Donderdag 29 december 2011

KUSTWACHT HELPT TOERIST OP HET DROGE
Op woensdagmorgen 28 december heeft de bemanning van de kustwachtcutter Panter nabij Manchebo Beach, Aruba, een toerist uit het water gehaald. De man was samen met zijn vrouw gaan zeilen, maar kwam door de sterke wind in de problemen.

Een Venezolaanse stel zag afgelopen woensdag het geplande dagje zeilen letterlijk in het water vallen. Door de sterke wind sloeg de gehuurde catamaran vlak onder de kust nabij Manchebo Beach om. Terwijl de man probeerde om de zeilboot weer overeind te krijgen, wist de vrouw zwemmend het strand te bereiken. Daar aangekomen zag ze de man met de zeilboot steeds verder afdrijven, waarna zij de hulpdiensten alarmeerde.

Ten tijde van de oproep voerde de cutter Panter een routinecontrole uit aan boord van een ander schip. Deze controle werd direct beëindigd en binnen enkele minuten na de noodoproep was de Panter ter plaatse. Daar trof zij de hevig geschrokken toerist en de omgeslagen zeilboot aan. Doordat een van de drijvers water maakte, kreeg de man de zeilboot zelf niet overeind. Hij verklaarde erg geschrokken te zijn van de snelheid waarmee hij naar op zee dreef. De bemanning van de Panter heeft de man afgezet op Eagle Beach, waar hij werd opgewacht door zijn vrouw. De zeilboot is door de eigenaar opgehaald.

De Kustwacht staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat voor het uitvoeren van dienstverlenende taken. U kunt de Kustwacht bereiken via het nummer 913. Dit nummer is gratis.