Marine zoekt mee naar 10-jarig kind

Duikers van de Koninklijke Marine zoeken vandaag in de Luttelgeestervaart naar de vermiste 10-jarige Michael van Dijk uit Luttelgeest. Dit gebeurt op verzoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Michael verliet woensdag de woning van zijn grootouders en is sindsdien spoorloos. Die avond werd vanwege de vermissing een Amber Alert verstuurd. Op verzoek van de KLPD ondersteunt de marine vandaag de grootschalige zoekactie.

5 marineduikers van de Defensie Duikgroep zoeken de vaart af met de akoestische onderwatercamera Navigator en het ROV (Remote Operating Vehicle). Deze onderwaterrobot brengt met hoogwaardige sonarapparatuur de situatie onder water in beeld. Hierdoor kan gericht worden gedoken op plekken waar de sonar iets zichtbaar maakt.

Civiele ondersteuning

De Defensie Duikgroep ondersteunt steeds vaker de civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Maar ook voor de taak van havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.