Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS programma-informatie 12 t/m 14 mei 2012

HILVERSUM, 11 mei 2012

Herhaling NOS 5 Mei Concert
De activiteiten rondom de Nationale Viering van de Bevrijding werden zaterdag 5 mei afgesloten met het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam. Zaterdag 12 mei wordt het concert nogmaals uitgezonden op Nederland 1 (16.16-17.23 uur). Het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat dit jaar het 150-jarig jubileum viert, stond tijdens het optreden onder leiding van dirigent Michel Tabachnik. Ook Guus Meeuwis, soulzangeres Sabrina Starke en mezzosopraan Karin Strobos maakten in Amsterdam hun opwachting.

Terugblik op het Eredivisieseizoen 2011-2012
NOS Studio Sport staat zondagavond (18.58-19.53 uur, Nederland 1) volledig in het teken van voetbal: van de twee play-offwedstrijden in de Eredivisie (Vitesse-NEC en FC Twente-RKC Waalwijk) zijn samenvattingen te zien en ook wordt uitgebreid teruggeblikt op het Eredivisieseizoen 2011-2012.

ZATERDAG 12 MEI
NEDERLAND 1
NOS Op Weg naar het EK Voetbal (15.42-16.08 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· De NOS telt af naar Euro 2012 in Polen en Oekraïne.

NOS 5 Mei Concert (16.16-17.23 uur)
· Herhaling van het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam.

NOS Sportjournaal (18.15-18.21 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Wielrennen: samenvatting van de zevende etappe van de Giro d'Italia van Recanati naar Rocca di Cambio. · Hockey: samenvatting van het eerste duel van de halve finale van de play-offs, Rotterdam-Bloemendaal (mannen). · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Studio Sport (23.36.24.02 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Turnen: reportage over Epke Zonderland, die zich in Montpellier, Frankrijk, voorbereidt op de Olympische Spelen. · Wielrennen: samenvatting van de zevende etappe van de Giro d'Italia van Recanati naar Rocca di Cambio. · Hockey: aandacht voor de halve finale van de play-offs, Rotterdam-Bloemendaal (mannen). · Atletiek: reportage over het Baancircuit in Hoorn, met speciale aandacht voor de discuswerpers Robbert-Jan Jansen en Erik Cadée. · Wielrennen: vooruitblik op de Wereldbekerwedstrijden BMX op Papendal, Arnhem. · Voetbal: samenvatting van de finale van de DFB Pokal, Dortmund-Bayern München. · Tennis: aandacht voor de halve finales van het ATP-toernooi in Madrid, Spanje. · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2
NOS/NTR Nieuwsuur Politiek (22.00-22.46 uur)
Derde van zes aan de politiek gewijde uitzendingen vanuit café Dudok in Den Haag. Presentatie: Twan Huys. · Gasten: alle zes de lijsttrekkerskandidaten van het CDA. · Uitkomst van een peiling onder CDA-kiezers door Ipsos/Synovate over hun voorkeur voor de positie van lijsttrekker. · De politieke barometer van deze week.

NEDERLAND 3 - Z@PP
NOS Jeugdjournaal Extra: Z@PP Your Planet (10.24-10.50 uur) · Herhaling van de extra editie van het NOS Jeugdjournaal rondom het thema duurzaamheid.

RADIO 1
NOS Langs de Lijn (16.30-18.00 uur)
· Het wekelijkse Sportforum met Rogier van 't Hek (NUsport), Jaap de Groot (De Telegraaf) en vaste gast Ton Boot. Ook via webcam op NOS.nl
· Wielrennen: aandacht voor de zevende etappe van de Giro d'Italia van Recanati naar Rocca di Cambio. · Hockey: aandacht voor de halve finale van de play-offs, Rotterdam-Bloemendaal (mannen). · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Langs de Lijn (19.00-23.00 uur)
Ook via webcam op NOS.nl
· Voetbal: flitsen van de finale van de DFB Pokal, Dortmund-Bayern München. Commentaar: Ronald van der Geer. · Voetbal: vooruitblik op het EK met sportjournalisten Willem Vissers (de Volkskrant), Koen Greven (NRC), Yoeri van den Busken (Voetbal International) en Valentijn Driessen (De Telegraaf). · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
Presentatie: Max van Weezel
· Gesprek met Harry Vanda, de Nederlandse Australiër die bekend is van The Easybeats en van Flash and the Pan. Hij was ook producer van AC/DC en is nu in Nederland voor een reünie van The Starfighters. · Live muziek van de Amerikaanse zanger Garland Jeffreys.

ZONDAG 13 MEI
NEDERLAND 1
NOS Studio Sport Extra (14.00-17.50 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Turnen: samenvattingen van de toestelfinales tijdens het EK voor vrouwen in Brussel, kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen. · Hockey: ruime samenvatting van Den Bosch-Laren, de eerste play-off wedstrijd in de finale van de vrouwencompetitie. · Wielrennen: samenvatting van de Wereldbekerwedstrijden BMX Supercross op Papendal, Arnhem. · Wielrennen: samenvatting van de achtste etappe van de Giro d'Italia van Sulmona naar Lago Laceno. · Basketbal: samenvatting van de vijfde en beslissende wedstrijd in de halve finale Groningen-Den Bosch.

NOS Studio Sport Eredivisie (18.58-19.53 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Voetbal: samenvattingen van de play-offwedstrijden in de Eredivisie: - Vitesse-NEC (commentaar: Jeroen Elshoff)
- FC Twente-RKC Waalwijk (commentaar: Ronald van der Geer). · Voetbal: terugblik op het Eredivisieseizoen 2011-2012.

NOS Studio Voetbal (22.18-23.09 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Wekelijks opiniërend programma over voetbal, gepresenteerd door Jack van Gelder. Aan de gesprekstafel zitten: Jan van Halst, Jan Mulder, Arno Vermeulen en een nader te bepalen gast.

RADIO 1
NOS Langs de Lijn (14.00-18.00 uur)
Ook via webcam op NOS.nl
· Voetbal: flitsen van de play-offwedstrijden in de Eredivisie: - Vitesse-NEC (commentaar: Richard van der Made)
- FC Twente-RKC Waalwijk (commentaar: Andy Houtkamp) · Voetbal: aandacht voor de promotie-/degradatiewedstrijden via flitsen van VVV Venlo-Cambuur Leeuwarden (commentaar: Frank Wielaard) en een nabeschouwing van De Graafschap-FC Den Bosch. · Voetbal: flitsen van de ontknoping van de Premier League, met speciale aandacht voor Manchester City-Queens Park Rangers (commentaar: Ragnar Niemeijer) · Wielrennen: aandacht voor de achtste etappe van de Giro d'Italia van Sulmona naar Lago Laceno. · Autosport: flitsen van de GP Formule 1 van Spanje. Commentaar: Ronald van Dam. · Wielrennen: flitsen van de Wereldbekerwedstrijden BMX op Papendal, Arnhem. Commentaar: Gio Lippens. · Hockey: o.v.b. flitsen van het derde duel in de play-offs van de mannen. Commentaar: Geerhard de Grooth. · Hockey: flitsen van het eerste duel in de finale van de play-offs voor vrouwen Den Bosch-Laren (commentaar: Tim Steens). · Basketbal: flitsen van de vijfde en beslissende wedstrijd in de halve finale Groningen-Den Bosch (commentaar: Leon Kersten). · Turnen: aandacht voor de toestelfinales tijdens het EK voor vrouwen in Brussel. · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
Ook via webcam op NOS.nl
· Voetbal: aandacht voor de play-offs van de Eredivisie met Ronald van der Geer. · Voetbal: aandacht voor de laatste speeldag van de Premier League. · Turnen: reportage over het EK voor vrouwen in Brussel. · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
Presentatie: John Jansen van Galen
· Onderwerpen nog niet bekend.

MAANDAG 14 MEI
NEDERLAND 1
NOS Sportjournaal (18.44-18.54 uur)
Ook te zien via NOS.nl
· Wielrennen: samenvatting van de negende etappe van de Giro d'Italia van San Giorgio Nel Sannio naar Frosinone. · Voetbal: aandacht voor de start van de voorbereidingen van het Nederlands Elftal op het EK in Polen en Oekraïne. · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)
Sportblok circa 22.40 uur
· Wielrennen: samenvatting van de negende etappe van de Giro d'Italia van San Giorgio Nel Sannio naar Frosinone. · Voetbal: aandacht voor de start van de voorbereidingen van het Nederlands Elftal op het EK in Polen en Oekraïne. · Aandacht voor het overige sportnieuws

RADIO 1
NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
Ook via webcam op NOS.nl
· Voetbal: aandacht voor de start van de voorbereidingen van het Nederlands Elftal op het EK in Polen en Oekraïne. · Wielrennen: aandacht voor de negende etappe van de Giro d'Italia van San Giorgio Nel Sannio naar Frosinone. · Voetbal: 'the day after' de play offs van de Eredivisie. · Voetbal: bijdrage over de Oranjecampings in Polen en Oekraïne tijdens het EK. · Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
Presentatie: Eva Jinek
· Onderwerpen nog niet bekend.
· Live muziek van Gerard van Maasakkers (winnaar van de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied).