Ingezonden persbericht


Programma-informatie vrijdag 6 juli 2012
HILVERSUM, 5 juli 2012

UITGELICHT
Nu ook de PvdA 'om' is, is er in de Tweede Kamer een ruime meerderheid voor stoppen met het JSF-project. Dat leidt tot grote onzekerheid bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen, want dat bedrijf zou als tegenorder onderdelen voor de omstreden straaljager gaan produceren. Verdwijnt er werkgelegenheid? Gaat de beursgang nog wel door? Marc-Robin Visscher reist vanochtend met de sportzomerbus naar Hoogeveen om daarover te praten met medewerkers, de directeur en de burgemeester.

Illusionist Marcel Kalisvaart is met zijn 29 jaar eigenlijk al een veteraan in het vak. In 2003 werd hij verkozen tot Beste Illusionist tijdens het WK Goochelen. Hij heeft opgetreden in de hele wereld en is inmiddels één van de weinige professionele illusiebouwers ter wereld, met o.a. Hans Klok als klant. Tussen 11.00 en 12.00 uur komt hij vertellen over zijn volgende uitdaging: de WK Magic van volgende week in Blackpool, Engeland. Bekijk het gesprek ook via de webcam op www.radio1.nl, want een goocheltruc is niet uitgesloten!

En verder:
De dagelijkse Toursoap komt uit het wielergekke dorp Sint Willebrord in Noord-Brabant. Tijdens de Tour de France worden dagelijks rond 10.20 uur de belevenissen van de dorpsbewoners gevolgd.

Rond 10.50 uur spreekt de vaste vrijdagcolumnist Johan Fretz zijn column uit.

In Ahoy in Rotterdam breekt vanavond North Sea Jazz los. Jazzkenner, presentator en contrabassist Hans Mantel geeft tussen 11.00 en 12.00 uur een voorbeschouwing.

De luisteraars kunnen ook vandaag weer in gesprek met Van 't Hek over (Tour)kwesties die hen bezighouden. Bellen kan tussen twee en half drie op 0800-1101. In het uur tussen vijf en zes wordt de dagelijkse oogst uitgezonden.

Tussen 15.00 en 16.00 uur nogmaals aandacht voor North Sea Jazz via schakelingen met de festivaltent die bij Ahoy in Rotterdam staat.

Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl

TOUR DE FRANCE 2012

· In de ochtend een bijdrage van Jeroen Wielaert.
· Flitsen van de zesde etappe over 207,5 km van Épernay naar Metz. De renners vertrekken om 12.30 uur. Commentaar: Gio Lippens vanaf de finish. Met reportageflitsen vanaf de motor in koers door Sebastiaan Timmerman.
· Oud-wielrenner Bart Voskamp analyseert de etappe.
· In de avond staat verslaggever Steven Dalebout 'aan het bed' van een renner.

Andere sporten:

· Tennis: (vanaf 14.00 uur) flitsen van de halve finales mannen (Djokovic-Federer en Murray-Tsonga) op Wimbledon. Commentaar: Marcella Mesker.
· Atletiek: (vanaf 21.00 uur) nabeschouwing op de Diamond League in Parijs.
· Sportoverzicht met het laatste nieuws rond 17.45 uur.

Presentatie:
10.00-13.00 uur Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink 13.00-16.00 uur Jurgen van den Berg en Dione de Graaff 16.00-20.00 uur Tom van 't Hek en Lucello Carasso 20.00-23.00 uur Robbert Meeder en Herman van der Zandt Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl