Ingezonden persbericht


In 2024 het einde van de Nederlandse pelsdierenfokkerij? De Eerste Kamer heeft zich uitgesproken.
De fokkers zullen hun huid duur verkopen.

Oordeel zelf.

Over de toekomst van de Nederlandse nertsen, over bont en bontmode is een prachtige film gemaakt met medewerking van voor- en tegenstanders. Nu verkrijgbaar op DVD.

Hoe
BONT
kun je het maken?

Een film van Willy Lindwer

Aan de film werkten mee (in volgorde van opkomst): Nicole van Gemert, Directeur Bont voor Dieren - Adjiedj Bakas, Trendwatcher - Prof. Dr. Henri Beunders, Hoogleraar Geschiedenis, Media en Cultuur Erasmus Universiteit Rotterdam - Cor Warnaer, Nertsenhouder - Marianne Thieme, Voorzitter Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren - Prof. Dr. Ir. Aalt Dijkhuizen, Voorzitter Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum - Prof. Dr. Berry Spruijt, Hoogleraar Ethologie en Dierenwelzijn Universiteit Utrecht - Cor Goedegebuur, Nertsenhouder - Ing. Wim Verhagen, Directeur Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders - Henk van Gerven, Tweede Kamerfractie SP, samen met PVDA indiener initiatiefwet nertsenverbod - Torben Neilsen, CEO Kopenhagen Fur, grootste bontveiling ter wereld - Lucy Upsher, Leerling modeontwerpster - Pirita Norvanto, Leerling modeontwerpster - Django, Bontontwerper Furlab Atelier Amsterdam - Ron Haarman, Directeur Nederlands Bont Instituut

Vraag een recensie-exemplaar aan bij monique@mvsp.nl Copyrightvrije fragmenten zijn beschikbaar

Bont is populairder dan ooit. Veel jongeren dragen bont en het neemt wereldwijd toe. Jonge bont modeontwerpers laten hun nieuwste creaties zien. Het is een eyeopener voor velen, maar er wordt ook actie gevoerd om Nederland bontvrij te krijgen.

Nederland is de derde grootste producent van nertsenbont ter wereld. Niet iedereen weet dat er een groot aantal nertsenhouderijen in Nederland zijn die met grote zorg nertsen houden. Het zijn veelal familiebedrijven met een lange traditie. In de film komen nertsen- houders aan het woord en wordt getoond hoe het proces in zijn werk gaat.

Ook komen voor- en tegenstanders van bont aan het woord en wordt een evenwichtig beeld geschetst van alle argumenten. De film gaat in op het dreigende verbod in Nederland op de pelsdierhouderij, ondanks het feit dat nertsen in Nederland op diervriendelijke wijze worden gehouden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld China en Rusland.

Documentaire filmer Willy Lindwer is een bekend cineast. Als zoon van een fabrikant van lederen damestassen groeide hij letterlijk tussen de huiden op. Daarom intrigeerde het hem om meer te weten over deze bijzondere agrarische sector. Willy Lindwer is een nationaal en internationaal bekend cineast. Hij won voor zijn werk veel prijzen, waaronder een Emmy Award voor zijn inmiddels klassieke film De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank. Ook werd hij in Nederland onderscheiden met een Gouden Kalf. In 2010 werd Willy Lindwer door de koningin benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn gehele filmwerk en zijn 40-jarige jubileum als filmmaker.

De makers
Productieteam: Sharon Edelstein, Tal Sarid, Jaap van Eekeren, Bob Kremer, Danny Shapiro - Montage: Ely Gerszhon - Postproductie: Studios Terra Film Productions - Camera en regie: Willy Lindwer - Een productie van AVA PRODUCTIONS © 2012

Technische gegevens DVD
Speelduur: 50 min Taal: Nederlands Geluid: Dolby Digital 2.0 Beeld: 16:9 Genre: Documentaire EAN: 8717662566882 Art. Nr.: S1M2566882 Consumentenadviesprijs: ¤ 9,99 Een uitgave van Source 1 Media.