Bontkraagdief heeft meer op zijn kerfstok


Bontkraagdief heeft meer op zijn kerfstok

* Laatste update: 11-01-2013 | 14:50
* Woordvoering: West-Brabant

Tilburg, Waalwijk, Eindhoven - De 21-jarige bontkraagdief die afgelopen dinsdag 8 januari 2013 op heterdaad werd betrapt, blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Hij heeft inmiddels circa 15 diefstallen van bontkragen van jassen bekend.

Bewakingsbeelden

Personeel van een Tilburgse school voor voortgezet onderwijs rekende de 21-jarige man uit Baarle -Nassau in en droeg hem over aan de politie. Hij bevond zich in het schoolgebouw, terwijl hij daar geen leerling is. Uit bewakingsbeelden bleek dat hij eerder in de school was geweest op het moment
dat er diefstallen waren gepleegd. Het ging daarbij om bontkragen van jassen van leerlingen van de school. Hij gaf toe dat hij half december in deze en een andere middelbare school in Tilburg zeven bontkragen had gestolen. Dit keer werd hij betrapt nog voordat hij opnieuw kon toeslaan.

Bekentenissen

Uit het vervolg onderzoek bleek dat de man niet alleen in Tilburg actief was. Hij bekende dat hij nog meer bontkragen had gestolen op onderwijsinstellingen in onder andere Waalwijk, Breda en Eindhoven. De beweegredenen voor deze diefstallen zijn niet duidelijk. Wel staat vast dat het niet om
een anti-bont of dierenactivist gaat.

Aangiften

De politie komt graag in contact met gedupeerden van diefstallen van bontkragen. Benadeelden kunnen de politie bellen via 0900-8844 (lokaal tarief) om te overleggen over het doen van aangifte.