Moordrechtse Kimberley Poelman debuteert met spionage/actiethriller


MOORDRECHT, 20130202 -- Bij Uitgeverij PAMAC in Groningen debuteert deze maand de Moordrechtse Kimberley Poelman met de spionage/actiethriller 'Victim Zero'. Van Kimberley verscheen eerder in de verhalenbundel 'Misdaad in het kort' het kort verhaal 'Het Sarajevo Convenant', met protagonist Joanna Miller. Joanna Miller, inlichtingenofficier bij de CIA, keert nu terug in 'Victim Zero', een boek dat op uitnodiging van Uitgeverij PAMAC werd geschreven.

Over 'Victim Zero':

Joanna Miller, inlichtingenofficier bij de CIA, is net terug van een missie in Bosnië en Herzegovina als ze door haar superieuren naar Mexico-Stad wordt gestuurd als extra beveiliging van een tentoonstelling. Vanwege het maatschappelijk belang komen er veel gasten uit de politieke wereld. Het is Joanna's taak om te zorgen dat president Obama en enkele leden van de Bush-administratie veilig blijven. Enkele dagen na de tentoonstelling krijgt dokter Kenneth Parker, 'huisdokter' van de CIA, een serie bloedmonsters binnen van mensen die bij de expositie aanwezig waren. Voordat hij de monsters goed heeft kunnen bekijken, wordt hij onderbroken door zijn collega dokter Kerrie-Ann Batelli, die het onderzoek van hem overneemt en hem dwingend wegstuurt. De bloedmonsters blijken een onbekende variant van het H1N1 griepvirus te bevatten, dat mogelijk opzettelijk tijdens de tentoonstelling is verspreid. Johanna Miller wordt door CIA-directeur Henry Tanner op de zaak gezet en komt er tijdens het onderzoek achter dat het virus synthetische, door mensen gemaakte eiwitten bevat. En welke rol speelt de Britse MI6 agent Connor West in het geheel?


Over Kimberley Poelman:

Kimberley Poelman (1987) is geboren in Moordrecht en schrijft al sinds ze een pen kan vasthouden. Haar grote liefde voor schrijven komt naar voren in diepgaande karakters en beeldende scènes. Ze voelt zich op haar best in de heerlijke stilte tussen haar boeken. Elk boek geeft weer een nieuwe invalshoek om haar eigen verhalen nog sprekender te maken. Haar motto is dan ook om de gevoelens en waarnemingen vast te leggen van de karakters die zij tot leven roept.

Als toegepaste psychologie studente probeert ze gebruik te maken van haar nieuwste kennis om karakters nog verder uit te diepen. Haar favoriete genre is dan ook de psychologische triller, waarin ze tracht met ontwikkelingen van personages en spannende scènes haar publiek in het verhaal te zuigen.



Victim Zero
Kimberley Poelman

ISBN: 978-94-90385-12-5
NUR: 338
Genre: spionage/actiethriller
Paperback, 226 pagina's
Prijs: € 18,95
Verschijningsdatum: februari 2013

ISBN: 978-94-90385-75-0
E-book (ePub, watermerk)
Prijs: € 12,99
Verschijningsdatum: februari 2013

'Victim Zero' is verkrijgbaar via de betere (internet)boekhandel en de website van de uitgever:
www.pamac.nl





Uitgeverij PAMAC