Benoeming leden Raad van Commissarissen InnovationQuarter

Den Haag, 11 februari 2014

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van InnovationQuarter heeft op 3 februari 2014 twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) benoemd: Brigitte van der Maarel en Hein van der Zeeuw. Arie Verberk werd reeds benoemd als voorzitter.

Brigitte van der Maarel heeft een achtergrond als financieel specialist bij ING en ABN AMRO, op de gebieden risk management, buy-out financieringen, corporate M&A en strategie en overname begeleiding. Verder is zij werkzaam geweest als Venture Partner voor een investeringsfonds en heeft ze bedrijven in investerings-, fusie en overname trajecten begeleidt. Daarnaast is Van der Maarel voorzitter van de Investeringscommissie van het Topfonds Gelderland, commissaris bij de Meerlanden NV en lid van de advies raad van CPI Governance.

Hein van der Zeeuw heeft carriere gemaakt binnen Philips en NXP Semiconductor. Hij heeft leiding gegeven aan diverse bedrijfsonderdelen van Philips en is lid geweest van de Raad van Bestuur van NXP. Van 2009 tot 2012 was Van der Zeeuw CEO bij Odersun, een Duitse start-up onderneming op het gebied van zonneceltechnologie. Van der Zeeuw is momenteel directeur van JetNet, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Daarnaast is hij commissaris bij Tecnotion BV.

Er zijn nog twee posities vacant in de RvC van InnovationQuarter. Deze zullen op korte termijn worden ingevuld.

Management team van InnovationQuarter compleet In januari zijn Francis Griep-Quint en Chris van Voorden gestart als respectievelijk hoofd Participatie en Finaciering en hoofd Marketing en Acquisitie. Francis Quint heeft een achtergrond als investment director bij NPM Capital. Chris van Voorden was directeur van Science Port Holland. Per februari is Bas Dunnebier, voorheen directeur Space bij TNO, aangetreden als hoofd Ontwikkeling en Innovatie.

Rinke Zonneveld, zelf reeds per 23 september 2013 actief als directeur van InnovationQuarter, is ingenomen met het team dat samen met hem de organisatie verder vorm gaat geven: "Zuid-Holland is een prachtige, economisch krachtige regio met een stevige kennisbasis. Die kennis vindt nog onvoldoende haar weg naar nieuwe producten. InnovationQuarter gaat het aanwezige innovatiepotentieel ontsluiten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het kundige en enthousiaste team van InnovationQuarter deze belofte, samen met haar partners, waar gaat maken".

Investeren en innoveren in Zuid-Holland

Het doel van InnovationQuarter is versterking van de concurrentiekracht van Zuid-Holland door innovatieve bedrijven te ondersteunen en te financieren. Kansen voor innovatie liggen vooral op de sterke sectoren zoals Cleantech, Life Sciences & Health, Safety & Security, Hightech en Hortitech. Een participatiefonds van Euro 28 miljoen is beschikbaar voor ondernemers in de regio.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. InnovationQuarter is verantwoordelijk voor de internationale profilering van de regio en voor het aantrekken van buitenlandse ondernemingen die het regionale ecosysteem versterken; InnovationQuarter verbindt innovatieve ondernemers aan elkaar en aan kennisinstellingen om tot nieuwe productmarkt combinaties te komen, bij voorkeur cross-sectoraal; InnovationQuarter draagt zorg voor de financiering van jonge technologiebedrijven en snelle groeiers, mede met een eigen participatiefonds van Euro 28 miljoen. InnovationQuarter is opgericht door het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Zuid-Holland, de Gemeenten Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Westland, de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft, het Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum.