Roemer presenteert plan voor Groningen

Roemer presenteert plan voor Groningen

26-02-2014 o SP-leider Emile Roemer heeft in Hoogezand het plan 'Laat Groningen niet zakken' gepresenteerd. In het plan doet de SP 21 voorstellen om de werkgelegenheid en leefbaarheid van de provincie te verbeteren.

Laat Groningen niet zakken

In het plan stelt de SP onder meer voor om de schadeloosstelling voor slachtoffers van de gaswinning ruimhartig te compenseren en structureel per kuub gewonnen gas een deel opzij te leggen in een fonds. Daarnaast moet de winning van Slochterengas terug worden gebracht. Verder moet er in de regio geinvesteerd worden in openbaar vervoer, het midden- en kleinbedrijf en de kwaliteit van woningen en dijken.

Roemer bracht samen met Tweede Kamerlid Paulus Jansen een bezoek aan dagbestedingslocatie NOVO in Hoogezand, een konditorei en bakkerij die een werkplek biedt voor mensen met een arbeidsbeperking.

NOVO

Daarna spraken Roemer en Jansen met werknemers van Parker, een productiebedrijf voor hoogwaardige kunststof slangen. Deze vestiging van het bedrijf gaat sluiten omdat het bedrijf werkplekken verplaatst naar lagelonenlanden. Tijdens de lunch spraken zij met Sanne de Haan (14) en Anne Marij Wijkstra (12), die in opstand kwamen tegen de sluiting bij Parker en het Delfszijlse bedrijf Aldel.

Sanne de Haan en Anne Marij Wijkstra

In de stad Groningen onthulde Emile Roemer samen met de lokale lijsttrekker Jimmy Dijk een 15 meter lange opstelling met de letters 'solidariteit'.