De toekomst is er al: Het social beta event laat het je zien


Heerlen, 20140429 -- Van 14 tot 16 mei focust Heerlen op technologie en innovatie. Het Social Beta Event is een drie daags programma met internationale sprekers, workshops, films en een expositie. Ontdek zakelijke kansen en maatschappelijke uitdagingen in een inspirerende creatieve omgeving vol denkers en doeners. Een event over de maatschappij van vandaag en die van morgen.

Nog niet eerder was er dusdanig uitgebreid programma op het vlak van technologie en innovatie in Zuid-Limburg te zien. Directeur Egid van Houtem over het programma:

“We gaan van Bitcoins naar 3D printers en van Google Glass naar de economie van het delen. Het zijn kansen die mogelijk zijn door het internet en andere technologie. Deze nieuwe producten en diensten zetten onze ideeën over waarde van bijvoorbeeld geld, ruimte of spullen behoorlijk op zijn kop.”

Organisator Stichting Social Beta stond eerder al garant voor bijzondere conferenties zoals het rondreizende TEDxEutropolis en het Creatieve i_beta/event, en gaat nu door met een nieuw event boordevol vernieuwing, technologie en mogelijkheden.

Medeoprichter Maurice Hermans over het event:

“Mensen moeten naar het Social Beta Event komen als ze willen weten hoe de toekomst er uit komt te zien, geen verre voorspellingen maar ontwikkelingen die echt op het punt van doorbreken staan bij een groot publiek.”

BIJZONDERE TICKETPRIJS

Bij alle technologische ontwikkelingen horen ook nieuwe businessmodellen. ‘Pay what you want’ is er daar een van, jij betaalt wat je het waard vindt, zo ook bij het Social Beta Event. Registreren kost €15,- per dag, maar wat je het event echt waard vindt, kun je voor- of achteraf doneren.

WOENSDAG 14 MEI

Er wordt afgetrapt met lokale, regionale en internationale gasten tijdens de Social Beta Night - Show me the Money! Een informele talkshow die naadloos overloopt in de inleiding op de financiële thriller Cosmopolis. Deze film, geregisseerd door sciencefiction held David Cronenberg, is 's avonds gratis te aanschouwen in het Betahuis.

DONDERDAG 15 MEI

Op zoek naar waarde van spullen. Staat fysiek op gespannen voet met digitaal? Moeten we terug naar ambachtelijkheid? Alles verbinden met het web? Ligt de oplossing in samenspel zoals bij 3D printen of moeten we volledig digitaal gaan? Hoe wordt er in die wereld nog geld verdiend? Prikkelende vragen voor een boeiende middag! Waarin je ook zelf aan de slag kan met ontwerpen, printen en microcomputers. Of ga je in discussie met ????

VRIJDAG 16 MEI

Van Bitcoin tot Google Glass. Delen is het nieuwe hebben. Zes sprekers geven je een update over trends en technologie die invloed hebben op geld, economie en ons idee van waarde. 's Middags worden de mouwen opgestroopt om aan de slag te gaan in workshops over geld, technologie en innovatie. Er zijn doorlopend films, expo's en veel ontmoetingsplekken.

Het volledige programma en alle sprekers zijn te vinden op http://event.socialbeta.eu