Nationale Rouw


Minister-president Rutte heeft aangekondigd dat woensdag 23 juli 2014 een dag van nationale rouw in ons land zal zijn. Op deze dag komende eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Nederland.

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna wordt er een minuut stilte in acht genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Tijdens de vijf minuten voor aankomst van de vliegtuigen worden kerkklokken geluid.
Deze aankomst wordt verwacht om 16.00 uur. Ook in het stadhuis wordt om 16:00 uur een minuut stilte in acht genomen.

In verband met deze dag van nationale rouw zal de Nederlandse vlag halfstok hangen op alle gebouwen van gemeentelijke instelligen. Inwoners mogen de vlag ook halfstok hangen.

Er is niet bepaald dat winkels gesloten en evenementen afgelast moeten worden. Het is aan de winkeleigenaars en de organisatoren om te bepalen hoe er met de rouw wordt omgegaan.

In het stadhuis is een condoleanceregister geopend ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 op 17 juli. U kunt ook een bericht achterlaten op www.condoleance.nl.