Laatste nieuws over zoektocht experts in Oekraine

Een overzicht van de laatste ontwikkelingen rond de zoektocht van Nederlandse, Australische en Maleisische experts op de plek waar vlucht MH17 is neergestort.

Een onderdeel van het vliegtuig in een veld op de plek waar vlucht MH17 neerkwam in de Oekraine.

Dinsdag 5 augustus 2014

De groep Nederlandse, Australische en Maleisische experts is dinsdagochtend op de rampplek doorgegaan met zoek- en bergingswerkzaamheden.

Maandag 4 augustus 2014

De experts hebben ook maandag hun werkzaamheden op de rampplek voortgezet. Na afloop keerden ze terug naar hun basis in Soledar. Daar gaf het hoofd van de repatrieringmissie Pieter-Jaap Aalbersberg een toelichting op de gebeurtenissen van maandag.

Zondag 3 augustus 2014

Het team van experts heeft zondag voor de derde dag op rij kunnen werken op de locatie waar vlucht MH17 neerstortte. De werkzaamheden vonden plaats bij het dorp Rozsypne. Na afloop gaf het hoofd van de repatrieringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg een toelichting op de gebeurtenissen van zondag.

Zaterdag 2 augustus 2014

De experts hebben zaterdag opnieuw hun werk kunnen doen op de rampplek. Alle gevonden menselijke resten zijn meegenomen naar Soledar. Aan het eind van de dag gaf Pieter Jaap Aalbersberg, hoofd van de repatrieringsmissie, een toelichting op de gebeurtenissen van zaterdag.

Vrijdag 1 augustus 2014

De 70 experts hebben vrijdag op enkele plekken in het rampgebied zoekacties uitgevoerd. Alle gevonden menselijke resten zijn meegenomen. De experts van de repatrieringsmissie hebben hun uitvalsbasis verplaatst naar Soledar.

Pieter Jaap Aalbersberg, hoofd van de repatrieringsmissie, gaf na afloop in een persverklaring een toelichting op de gebeurtenissen van vrijdag. Minister-president Mark Rutte ging tijdens een persconferentie in op de laatste ontwikkelingen van de vliegramp in Oekraine.

Donderdag 31 juli 2014

Vertegenwoordigers van de OVSE en Nederlandse en Australische experts hebben donderdag verkenningen uitgevoerd op de plek waar vlucht MH17 is neergestort. Na afloop gaf Pieter Jaap Aalbersberg, hoofd van de repatrieringsmissie, een toelichting op de gebeurtenissen van donderdag.