Ondernemersontbijt over veranderingen


Het Ondernemersontbijt van de gemeente is een jaarlijkse traditie binnen Noordoostpolder. 18 september kwamen ongeveer 170 lokale ondernemers ontbijten in het gemeentehuis. Alle beschikbare plaatsen waren gevuld.

Behalve ontbijten, was er volop gelegenheid tot netwerken. Inspiratie was er in de vorm van een toespraak van Hans Wijnants, de nieuwe wethouder economische ontwikkeling, en een lezing van prof.dr.ir. Jan Rotmans.

Rotmans is transitiewetenschapper. Hij hield de ondernemers de spiegel voor van de veranderende maatschappij. Hij voorspelt dat vaste structuren als banken, energiebedrijven, maatschappelijke zuilen, regisserende overheden en traditionele winkelcentra worden ingehaald door internet, Facebook,
bitcoin en 3d printers. De maatschappij kantelt, burgers nemen het initiatief en gaan allerlei samenwerkingsverbanden aan. Deze veranderingen paste hij toe op het zakendoen van de lokale ondernemers en het gemeentebestuur.

De gemeente Noordoostpolder organiseert het ontbijt iedere donderdag na Prinsjesdag. Naast de kans om elkaar informeel te ontmoeten is het mogelijk om in gesprek te gaan met de collegeleden en de accountmanagers van de afdeling Economische Zaken.