PS: overlast ganzen beperken


PS: overlast ganzen beperken

19 september 2014 - Uit Provinciale Staten: Commissaris van de Koning Jaap Smit stond aan het begin van de vergadering stil bij de ramp met de MH17. Bij deze vlucht vielen 43 Zuid-Hollandse slachtoffers. Na een moment van stilte startte de vergadering.

Op verzoek van de PvdA spraken de Statenleden over het Ganzenbeleidskader.

Ganzenbeleid

De Statenleden waren het eens dat actie nodig is om de schade en overlast van ganzen te beperken. Over de manier waarop liepen de standpunten sterk uiteen. De discussie richtte zich vooral op mogelijkheden om via diervriendelijke en innovatieve manieren de gansenoverlast tegen te gaan.

De PvdA en Groen Links diende allebei een motie in. De PvdA trok haar motie over 'winterrust voor ganzen' in, omdat zij tevreden was met de antwoorden van gedeputeerde Weber. Groen Links wilde de motie over 'effectiviteit van instrumenten om ganzenoverlast tegen te gaan' aanhouden tot de
bespreking van het Faunabeheerplan.

Vertrek en beediging Statenleden

Aan het eind van de vergadering werd afscheid genomen van Esther Zwaan (SP). Haar opvolgster, Frank-Johan Hoogendam, werd geinstalleerd als nieuw Statenlid voor de SP. Voor de PVV werd Alvaro Kruis geinstalleerd als opvolger van het voor de zomer vertrokken Statenlid Vicky Maeijer.

Meer informatie

Volg Zuid_Holland

Bekijk de agenda en stukken van de Statenvergadering van 17 september. U kunt ook de vergadering via de webcast nog terugzien. Kijk voor algemene informatie op de webpagina Provinciale Staten.

U leest meer informatie over het ganzenbeleid Zuid-Holland' (zie documentenvenster) op de webpagina Agrarisch landschap op www.zuid-holland.nl.