Commissies vergaderen in Oss, ER en EZB niet door


Commissies vergaderen in Oss, ER en EZB niet door

03-09-2014

Commissies CS, MF en TSP vergaderen in Oss. TSP start half uur eerder.

Vrijdag vergaderen de Statencommissies van de Cultuur en Samenleving (CS), Mobiliteit en Financien (MF) en Transitie Stad en Platteland (TSP). De geplande vergaderingen van de commissies voor Economische Zaken en Bestuur (EZB) en Ecologie en Ruimte (ER) gaan niet door.

Let op: vanwege de verbouwing van het provinciehuis vergaderen Provinciale Staten de komende maanden op locatie. De commissievergaderingen van 12 september 2014 vinden plaats in het gemeentehuis in Oss.

De agenda's en de stukken voor deze vergaderingen zijn beschikbaar. Bekijk de stukken. U bent van harte welkom om in Oss op de publieke tribune plaats te nemen. Ook kunt u de vergaderingen live volgen of naderhand terugluisteren. Dat kan via http://pslive.brabant.nl.

Overzicht van de agenda's
Op de agenda's staan de volgende onderwerpen;

* De commissie voor Economische Zaken en Bestuur (EZB) vergadert niet. Een meerderheid binnen de commissie heeft verzocht het initiatiefvoorstel `Zonder Veerkrachtige democratie geen Veerkrachtig bestuur' van de fractie van de PvdA direct en dus zonder commissiebehandeling in PS van 3
oktober a.s. te behandelen. Omdat dit het enige agendapunt voor deze vergadering was, is besloten de EZB-vergadering van 12 september a.s. geen doorgang te laten vinden.
* De commissie voor Cultuur en Samenleving (CS) start om 09.30 uur en gaat in op het Statenvoorstel Nut en noodzaak steunfuncties.
* De commissie voor Mobiliteit en Financien (MF) start om 12.30 uur. Op de agenda staat het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen en de evaluatie van de Regiotaxi op het programma.
* De commissie voor Ecologie en Ruimte (ER) vergadert niet. Een meerderheid binnen de commissie heeft verzocht het initiatiefvoorstel van de fractie van de PvdD `Beperken bijensterfte in Noord-Brabant' op10 oktober te bespreken. Dit in verband met een door het college nog uit te brengen
Statenvoorstel over bijen. Het tweede voorstel op de agenda wordt schriftelijk afgedaan. Dat betreft de reactie op de ontwerpbegroting 2015 en de ontwerp meerjarenbegroting 2015-2018 van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Brabant Noord.
* De themacommissie voor Transitie Stad en Platteland (TSP) start om 14.30 uur. Op de agenda staan Regie op de initiatieven mestverwerking n.a.v. situatie De Peel, de stand van zaken bij de gebiedsopgaven en gedachtevorming over de verhouding stad - platteland.