Extra geld voor minima


Mensen met lage inkomens uit Leek, Marum en Noordenveld krijgen een tegemoetkoming in de koopkracht! Het maakt niet uit of u nu wel of niet een uitkering krijgt.

De regering heeft namelijk besloten dat alle minima van 18 jaar en ouder met een inkomen tot 110% van het voor hen geldende sociaal minimum, hier eenmalig recht op hebben. De tegemoetkoming geldt dus ook voor de minima die geen bijstandsuitkering ontvangen! Deze regeling wordt voor de
gemeenten Leek, Marum en Noordenveld uitgevoerd door de ISD Noordenkwartier.

Alleenstaanden krijgen EUR 70, - , een alleenstaande ouder EUR 90, - en samenwonenden/gehuwden hebben recht op EUR 100, -.

Wanneer hebt u recht op de koopkrachttegemoetkoming?

* U stond op 1 september 2014 ingeschreven in een van de gemeenten Leek, Marum of Noordenveld.
* U was op 1 september 2014 18 jaar of ouder
* U hebt een inkomen (inclusief vakantiegeld) dat per 1 september 2014 niet hoger was dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. (inclusief de in de WWB van toepassing zijnde maximale toeslag) Voor de bijstandsnormen kunt u kijken op de website www.noordenkwartier.nl[IMG]

Wie hebben geen recht op de koopkrachttegemoetkoming?

Geen recht op de koopkrachttegemoetkoming hebben:

* Gedetineerden;
* Personen jonger dan 27 jaar die in aanmerking komen voor Studiefinanciering
* Personen van 18,19 of 20 jaar die in een inrichting verblijven.

Voorwaarden

Wanneer uw inkomen bij de ISD bekend is, hoeft u geen aanvraag in te dienen. U krijgt de toeslag indien u daar recht op heeft automatisch uitbetaald. Dit gebeurt in de volgende gevallen:


* U ontving op 1 september 2014 een uitkering WWB, Ioaw of Ioaz.
* U hebt in 2014 individuele of categoriale bijzondere bijstand ontvangen (bijvoorbeeld voor duurzame gebruiksgoederen, chronische ziekte of u had een collectieve zorgverzekering afgesloten via de ISD).
* U hebt in 2014 een langdurigheidstoeslag ontvangen.

Voldoet u niet aan een van bovenstaande voorwaarden maar heeft u in 2014 wel een minimavoorziening van uw gemeente of kwijtschelding gemeentelijke belastingen ontvangen dan krijgt u van ons automatisch bericht hoe u in aanmerking kunt komen voor de tegemoetkoming.

Financiele - en woonsituatie van invloed

De uitbetaling vindt alleen plaats mits er in de periode van 1 januari tot 1 september 2014 er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden in uw financiele omstandigheden of woonsituatie die van invloed kunnen zijn op het recht.

Formulieren bij de ISD Noordenkwartier

Wanneer uw inkomen niet bij de ISD en/of gemeente bekend is, dan moet u de koopkrachttegemoetkoming wel zelf aanvragen. Hiertoe kunt u vanaf 15 november 2014 tot uiterlijk 15 december 2014 een formulier opvragen bij de ISD. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 10.30 uur, telefoon 050 - 599
46 45 of mailen naar: info@noordenkwartier.nl[IMG]

Ook kunt u vanaf 15 november 2014 een formulier ophalen bij de balies van de ISD op de gemeentehuizen.

Aanvragen voor de tegemoetkoming dienen uiterlijk voor 1 januari 2015 te worden ingediend!

Openingstijden ISD Noordenkwartier

* Gemeentehuis Leek: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 10.30 uur.
* Gemeentehuis Marum: dinsdag woensdag en donderdag van 08.30 tot 10.30 uur.
* Inwonersplein Noordenkwartier, Roden: elke werkdag van 09.00 tot 10.30 uur.