Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 30 september is o.a. aan de orde geweest:

2e wijziging mandaatregister 2014

I n de mandaatregeling en het mandaatregister wordt vastgelegd welke mandaten het college aan de directeuren en behandelend ambtenaren geeft. De start van het Dorpsteam Boekel vormt de aanleiding voor aanpassing van het mandaatregister.

Collectieve zorgverzekering minima

Het college heeft besloten vanaf 1 januari 2015 een collectieve basisverzekering en een collectieve aanvullende zorgverzekering aan te bieden aan de inwoners met een inkomen tot 120% van de voor hen geldende bijstandsnorm.
Eind 2014 worden inwoners middels publicaties en brieven verder geinformeerd over de Collectieve Zorgverzekering voor Minima.

Ontwerp milieuvergunning en ontwerp bouwvergunning met ontheffing voor pluimveebedrijf aan de Schepersdijk 6

Het college heeft besloten om de ontwerpvergunningen voor bouwen en voor milieu voor een nieuw pluimveebedrijf aan Schepersdijk 6 te Venhorst ter inzage te leggen. Beide vergunningaanvragen voldoen aan alle regels. Voor de goot- en bouwhoogte moet een ontheffing worden verleend. Mensen kunnen
na publicatie binnen 6 weken hun zienswijzen kenbaar maken.

College besluit voor het vrijgeven van de Kadernota BP Buitengebied 2016 voor overleg met de raad en klankbordgroep

Het college heeft een kadernota voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied voorbereid. Deze wordt voorbesproken met de klankbordgroep en de werkgroep uit de raad die voor het bestemmingsplan in het leven zijn/worden geroepen. Uiteindelijk wordt de kadernota met uitgangspunten voor het plan
aan de raad voorgelegd.

Zienswijzeverzoek Veiligheidsregio: 1e wijziging programmabegroting 2015

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio stelt een begrotingswijziging voor van EUR 420.000, waarbij binnen de eigen begroting van de Veiligheidsregio (onderdeel Brandweer) herverdeling van bestaande middelen plaatsvindt om alsnog uitvoering te kunnen geven aan een aantal wettelijke taken
waarvoor tot nu toe geen capaciteit aanwezig was.
Tevens wordt aangegeven hoe beargumenteerd wordt afgeweken van een aantal wettelijke taken van de Veiligheidsregio als gevolg van het ontbreken van financiele middelen.
Op de GHOR-taken wordt een bezuiniging voorgesteld van EUR 50.000, hoofdzakelijk door verlaging van de kosten van bedrijfsvoering waarbij GHOR staat voor: Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio.