Advertentie Noorderkrant 15 oktober 2014


De advertentie in de krant

Aanvragen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende verzoek om een vergunning is binnengekomen:

Evenementenvergunning

* Intocht Sinterklaas 22-11-14, H. Westerplein / Tiggelhal Ten Boer (30-9-14)

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie een zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.



Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar

In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Evenementenvergunning

* Afscheidsreceptie huisarts Ensing 25-10-14, Dorpshuis Ten Boer (7-10-14)

Omgevingsvergunning

* Tijdelijk plaatsen woonkeet, Boltweg 8, Ten Boer (01-10-14)
* Aanleggen uitrit, Gaykingastraat 41, Ten Boer (30-09-14)
* Plaatsen buisframe met doek, Sportlaan 2 Ten Boer (08-10-14)
* Verlengen bestaande ligboxenstal, Wolddijk 5, Lellens (08-10-14)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket Bouwen en Wonen is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, op basis van
vrije inloop en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak.

Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.



Vrijwilligers gevraagd voor de buurtbus

Heeft u een dagdeel per week over? En vindt u autorijden leuk? Meld u dan aan als chauffeur op de buurtbus!

Wij nodigen u van harte uit u op te geven als vrijwilliger. U kunt al chauffeur worden als u beschikt over rijbewijs B en minimaal drie jaar rijervaring hebt. U wordt gratis medisch gekeurd. En er wordt gekeken of u voldoende rijvaardig bent. Uiteraard bent u klantvriendelijk ingesteld.

Een chauffeur rijdt per week een dienst van drie tot vier uur (niet op een zaterdag en zondag). Of vaker of minder, in overleg met de cooerdinator.

Interesse? U kunt u als vrijwilliger opgeven bij de volgende bestuursleden van de huidige buurtbussen: Frits Beukema 0596-615936 of Johan Hoekstra 050-3112672/ 06-54211944.

Vervolgens wordt er een afspraak met u gemaakt. U kunt ook eerst informatie inwinnen bij een van de contactpersonen. Wij heten u van harte welkom om deel uit te gaan maken van een gezellig en enthousiast team vrijwilligers dat zich inzet voor onze inwoners!

Een aantal inwoners heeft zich de afgelopen maanden al eerder opgegeven als vrijwilliger. Zij hoeven uiteraard niet opnieuw te reageren.

Wat is een buurtbus? Een buurtbus is normaal openbaar vervoer met een vaste route en dienstregeling, maar wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Iedereen kan gebruik maken van de buurtbus. Vanuit Appingedam rijden al drie buurtbussen: naar Loppersum, Ten Boer en Delfzijl. In december vindt
uitbreiding plaats met de buurtbus Ten Boer-Lewenborg. Deze buurtbus vervangt de huidige lijn 47. De buurtbus wordt georganiseerd door een Vereniging met vrijwillige bestuursleden. Er zijn ongeveer 10 extra vrijwillige chauffeurs nodig. De exploitatiekosten van de bus worden door het OV-
bureau betaald.



Van plan naar financiering
Nieuwe ronde i3event voor innovatieve Groningse ondernemers

Groningse ondernemers kunnen zich tot en met 1 december a.s. aanmelden voor de volgende editie van i3event: van plan naar realisering van nieuwe business. Het kan gaan om een compleet nieuwe onderneming of een nieuwe tak binnen een bestaande onderneming. Zolang het idee maar marktwaarde en
groeipotentie heeft voor de regio Groningen. In het bijzonder voor het werkgebied van de Economic Board Groningen (het aardbevingsgebied).

i3event is het evenement voor startende en bestaande Groninger ondernemers met innovatieve plannen, die op zoek zijn naar financiering. Coaches en adviseurs helpen (jonge) ondernemers bij het concretiseren van het businessplan en financiele experts geven kritische feedback. Daarnaast worden
workshops aangeboden. Alles is er op gericht een nieuw Gronings product of dienst op de markt te brengen.

Meer informatie en aanmelden (t/m 1 december): www.i3event.nl of info@i3event.nl



Inleveren snoeihout

Op de vrijdagen 17 en 24 oktober kunt u snoeihout inleveren bij de werkplaatsen aan de Boltweg 1 in Ten Boer. Raadpleeg voor meer informatie uw milieuwijzer (ook te vinden op www.tenboer.nl)



Omgevingsvergunningen

Tussen 26 september en 10 oktober zijn de volgende aanvragen binnengekomen:

* Maljerhorsterweg Lellens: plaatsen mestbassin
* Johan Dijkstrastraat (plan Dijkshorn) Ten Boer: bouwen 8 woningen

Sloopmeldingen

* G N Schutterlaan 10 te Thesinge: verwijderen asbest



Vaststelling Verordeningen Bevolkingsadministratie gemeente Ten Boer 2014 en Marktverordening 2014

De gemeenteraad heeft op 24 september jl. de volgende verordeningen vastgesteld:

* Verordening Bevolkingsadministratie 2014 Ten Boer
* Marktverordening 2014.

De Verordening Bevolkingsadministratie regelt de bevoegdheid voor de verstrekking van gegevens uit de basisregistratiepersonen aan gemeentelijke organen.

De oude Marktverordening dateerde uit 1995 en voldeed niet meer geheel aan de huidige eisen en is daarom vernieuwd.

De Verordening Bevolkingsadministratie treedt met terugwerkende kracht naar 6-1-2014 in werking en de Marktverordening treedt in werking vanaf 1-10-14.

De besluiten liggen vanaf heden voor iedereen ter inzage en zijn kosteloos verkrijgbaar bij de publieksbalie in het gemeentehuis.



Vooraankondiging raadsvergaderingen

De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op woensdag 29 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering vindt u vanaf 20 oktober op www.tenboer.nl

Begrotingsvergadering

Op donderdag 6 november vergadert de gemeenteraad over de begroting 2015. Meer info hierover volgt zo spoedig mogelijk.



De Wmo-adviesraad Ten Boer zoekt nieuwe leden

Voelt u zich betrokken bij uw dorp of buurt? Heeft u zicht op zaken als wonen, welzijn en zorg in de gemeente Ten Boer? En, kunt u daarnaast goed samenwerken? Dan bent u misschien degene waar wij naar op zoek zijn.

Wat is de Wmo? De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft als doel iedereen, jong, oud, gehandicapt of niet gehandicapt, met en zonder problemen, te laten deelnemen aan de samenleving

Wat doet de Wmo-adviesraad? De Wmo-adviesraad adviseert het college van B & W van de gemeente Ten Boer gevraagd en ongevraagd over de uitvoering van het Wmo beleid. De WMO-adviesraad bestaat uit inwoners uit de gemeente Ten Boer die samen beoordelen of de uitvoering van de Wmo op de juiste
wijze plaatsvindt. Zij doet dit vrijwillig en op persoonlijke titel.

Reageren

De Wmo-adviesraad zoekt nieuwe leden. Wilt u de Wmo-adviesraad komen versterken dan nodigen wij u uit om binnen twee weken na de verschijningsdatum van deze oproep te reageren. Dat kan via de mail naar de secretaris betsytamminga@hetnet.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Wmo-adviesraad kunt u contact opnemen met mevr. J. Alberts, voorzitter (302 3172) of mevr. B. Tamminga, secretaris (302 21 37)