Bent u zzp'er in de zorg?


De NZa ontvangt de laatste tijd veel vragen van zorgverleners die AWBZ-zorg leveren als zelfstandige zonder personeel. Om het u makkelijker te maken hebben wij relevante informatie voor zzp'ers gebundeld. Zo ziet u wat de NZa doet en waarom heeft u met ons te maken heeft. Daarnaast kunt u
lezen welke formulieren u moet indienen en wanneer.
28-10-2014

Door de overheveling van zorg van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet en de WMO wordt er meer gevraagd van de ondernemerskwaliteiten van zzp'ers. Voor 2015 dient u, al dan niet in een georganiseerd verband, afspraken met zorgverzekeraars en/of gemeenten te maken.

Bijeenkomsten
Deze nieuwe situatie roept talloze vragen op, die de NZa in oktober 2014 tijdens drie voorlichtingsbijeenkomsten voor zzp'ers heeft willen beantwoorden. Wij gaven uitleg over het maken van productieafspraken met zorgkantoren. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren:

* Welke zorg kunt u als zzp'er nog afspreken voor 2015?
* Hoe legt u als zzp'er die afspraken vast?
* Hoe dient u als zzp'er een aanvraag voor budget 2015 in via het webportaal?

Nalezen
Heeft u de bijeenkomsten niet kunnen bijwonen? U kunt de presentatie van de bijeenkomst voor zzp'ers alsnog nalezen. Een toelichting op belangrijke begrippen en documenten staat in de begrippenlijst. Ook hebben we de antwoorden op de vragen die zzp'ers tijdens de bijeenkomsten het meest
stelden, voor u samengevat.

Zie ook

* WLZ-formulier Budget 2015 beschikbaar via nieuw NZa-portaal (AWBZ-nieuws 20 augustus 2014)

Meer informatie
Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze Informatielijn. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-14.00 uur via telefoonnummer 0900 770 70 70 (EUR 0,05 per minuut). U kunt uw vraag ook per e-mail stellen: info@nza.nl.