Crimezone Award voor Esther Verhoef

Esther Verhoef is voor de derde keer de winnaar geworden van de Hebban Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller, zo werd tijdens het Nederlandse Thrillerfestival bekendgemaakt. Ze won de prijs met de thriller De kraamhulp, die gaat over tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. De prijs voor de beste buitenlandse thriller gaat naar de Australische Terry Hayes met zijn debuut Ik ben Pelgrim.

Overige prijzen

Er werden ook nog prijzen uitgedeeld in de categorieen Young Adult en Fantasy. Wreed van Mel Wallis de Vries won de prijs voor de beste YA-thriller. Het boek des levens van de Amerikaanse Deborah Harkness won de award voor het beste vertaalde fantasyboek, terwijl Heksenwaan van schrijver Martijn Adelmund en illustrator Iris Compiet werd bekroond als de beste Nederlandstalige fantasyroman. De enige niet-publieksprijs van de Hebban Awards, de Crimezone Debuut Award, werd toegekend aan Bronja Hoffschlag voor De dode kamer.

De kraamhulp / Esther Verhoef

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kind aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. Mirian de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequi. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden, groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin.

Boeknummer a439073 (afluistertijd 8:57 uur)

Boeknummer t288713 (14 banden)

Geluidsfragment

Ik ben pelgrim / Terry Hayes

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Boeknummer a438883 (afluistertijd 25:41 uur, 2 cd's)

Boeknummer t288414 (42 banden)

Geluidsfragment

Wreed / Mel Wallis de Vries

Danielle ligt geblindoekt en vastgebonden op een bed. Wie heeft haar ontvoerd en is ze haar leven nog wel zeker? Vanaf ca. 15 jaar.

Boeknummer a438434 (afluistertijd 5:29 uur)

Geluidsfragment

Heksenwaan / Martijn Adelmund en Iris Compiet

Nikkie (13, ik-figuur) is met haar vader naar Oudewater, waar ze de Heksenwaag gaat bekijken. Ze laat zichzelf wegen om te ontdekken of ze een heks is en dat is het begin van een ongelooflijk avontuur. Vanaf ca. 12 jaar.

Boeknummer a440726 (in productie)