Koopkrachttegemoetkoming lage inkomens Soest


5 november 2014

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Dan heeft u in 2014 mogelijk recht op extra geld van de gemeente. Dit is een eenmalige tegemoetkoming in uw koopkracht.

Voor wie is de koopkrachttegemoetkoming?

Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen tot 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm kunnen de koopkrachttegemoetkoming aanvragen. Om te bepalen of iemand recht heeft op het extra geld wordt gekeken naar de situatie en het inkomen in de maand
september 2014. Het hangt van iemands persoonlijke situatie af waar de inkomensgrens precies ligt.

Moet ik actie ondernemen?

Iedereen van wie het inkomen bij uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest bekend is hoeft niets te doen. Dit zijn mensen die een WWB-, IOAW-,IOAZ-uitkering hebben of mensen die in 2014 deelnemen aan de Collectieve Zorgverzekering Minima.
Werk en Inkomen kijkt of zij recht hebben op een koopkrachttegemoetkoming en stuurt vervolgens een bericht over de eventuele toekenning.

Ouderen met een `aanvullende inkomensvoorziening oudere' (AIO-uitkering) hebben ook recht op de koopkrachttegemoetkoming. Zij krijgen het geld automatisch via de Sociale VerzekeringsBank (SVB).

Is uw inkomen bij Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest niet bekend en wilt u weten of u mogelijk recht heeft op de koopkrachttegemoetkoming? Ga dan naar de website www.laaginkomen.nl en doe de test. Zo ziet u meteen of u recht heeft op extra geld.

Hoeveel bedraagt de koopkrachttegemoetkoming?

Het extra geld bedraagt:

* EUR 100 voor een (echt)paar
* EUR 90 voor een alleenstaande ouder
* EUR 70 voor een alleenstaande

Wanneer krijgt u de koopkrachttegemoetkoming uitbetaald?

Alle mensen van wie het inkomen over 2014 bij Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest bekend is en die ook recht blijken te hebben, krijgen tussen 6 en 24 december 2014 het geld overgemaakt op hun rekening.

Voor mensen waarvan het inkomen bij Werk en Inkomen niet bekend is, geldt dat zij een aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming moeten invullen en inleveren bij Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest.

Vanaf 10 november 2014 zijn de formulieren te verkrijgen bij Werk en Inkomen of te downloaden op de website www.wibbs.nl. Als de formulieren volledig ingevuld en met alle bijbehorende stukken ontvangen zijn, krijgen de aanvragers zo spoedig mogelijk bericht of zij recht hebben op de
tegemoetkoming.

Openingstijden Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest

Werk en Inkomen is tussen 9.00 en 12.00 uur geopend en bereikbaar op telefoonnummer (035) 60 93 411. Het bezoekadres is Raadhuisplein 1, ingang Werk en Inkomen, in Soest.

Meer informatie vindt u op www.wibbs.nl.