Brieven deur uit over 'collectieve zorgverzekering'


7 november 2014

Een dezer dagen ontvangen mensen met een uitkering een brief van de gemeente over de mogelijkheid een collectieve zorgverzekering via de gemeente af te sluiten. Ook inwoners met mogelijke hoge zorgkosten, zoals inwoners die bij ons bekend zijn vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
en de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg), informeren wij met een brief informeren over het aanbod. Recent heeft het gemeentebestuur een contract afgesloten voor de collectieve zorgverzekering met zorgverzekeraar Menzis. De ingangsdatum voor dit contract is 1 januari
2015.

Aantrekkelijk aanbod

Het gemeentebestuur heeft voor Menzis gekozen, omdat deze verzekeraar aan inwoners in onze gemeente de meeste keuzevrijheid biedt. U kunt bij Menzis een pakket kiezen, dat het beste bij uw situatie past. De collectieve verzekering is ook interessant voor mensen met hoge zorgkosten.

Op dinsdag 2 december is er meer bekend over de verzekeringspakketten en de (netto) maandpremies van deze zorgverzekeringspakketten. Wij zullen alle mensen die nu een vooraankondigingsbrief ontvangen op dat moment opnieuw via een brief informeren.

Gemeentelijke bijdrage

U kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering, als u een inkomen hebt tot 150 procent van de bijstandsnorm. Voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm verstrekt de gemeente een bijdrage in de maandelijkse premie. Daarnaast biedt de gemeente de mogelijkheid om het
eigen risico te verzekeren. Voor een aantal pakketten biedt de gemeente hierop een compensatie. Voor alle aanvullende pakketten geldt een acceptatieplicht, ook als u veel zorgkosten hebt. Omdat Menzis de premie pas bekend maakt medio november, kunnen wij u op dit moment niet verder informeren.
Maar houdt u de berichtgeving hierover op deze website in de gaten.