Minder betalen voor meer zorgverzekering


Met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Rijnwaarden kan dat! De gemeente betaalt vanaf volgend jaar een deel van de premie voor mensen met een laag inkomen en met een hoge zorgvraag.

De gemeente Rijnwaarden biedt, samen met zorgverzekeraar Menzis, een goed en betaalbaar zorgverzekeringspakket voor mensen met een laag inkomen en een hoge zorgvraag. Hoe meer zorg iemand nodig heeft, hoe uitgebreider het pakket en hoe meer de gemeente mee betaalt. Er zijn extra vergoedingen
voor brillen, contactlenzen, tandartskosten, hulpmiddelen, diverse therapieen en kraamzorg. Stuk voor stuk hoge kosten, waarvoor inwoners dankzij de aanvullende verzekering van de gemeente goed verzekerd zijn.

Zorg is belangrijk, maar ook duur. Daarom betaalde de Rijksoverheid mee aan zorgkosten voor mensen die extra veel gebruik maken van zorg. Deze mensen kregen tot 1 januari 2014 automatisch geld op hun rekening gestort via de Wet Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten. Hiermee is de
Rijksoverheid gestopt. Daarvoor in de plaats krijgen gemeenten extra geld van het Rijk, maar wel met een flinke bezuiniging. De gemeente Rijnwaarden heeft ervoor gekozen om dit geld te gebruiken om mee te betalen aan de premie van de collectieve zorgverzekering van Menzis.

Vanaf 19 november start de voorlichtingscampagne over de collectieve zorgverzekering. Vanaf die datum worden inwoners geinformeerd over de verschillende pakketten en over de overstapmogelijkheden.