Opnieuw ophokplicht vogels vanwege nieuwe uitbraak vogelgriep


20 november 2014

Vanwege een recente uitbraak van vogelgriep in Ter Aar (Zuid-Holland) heeft het rijk weer maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Het gaat om een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven van en
naar pluimveebedrijven en slachterijen. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur. Ook is de ophok- en afschermplicht voor hobbydierhouders van pluimvee en ander gevogelte voor een periode van maximaal 72 uur opnieuw ingesteld.

Dit betekent dat ook kinderboerderijen in Nederland tijdelijk gesloten zijn voor publiek. Dit geldt ook voor kinderboerderij Kiboe in Eerbeek en Dierenpark 't Goor in Brummen.

Verzorging conform maatregelen

Medewerkers van beide organisaties verzorgen de dieren goed en zij nemen alle afscherm- en extra hygienemaatregelen en diverse maatregelen met betrekking tot het voer, mest en strooisel. Ook volgen de medewerkers de maatregelen op die zijn opgelegd door het Ministerie.

Meer weten?

Lees alle actuele info over de vogelgriep op deze pagina van de website van de rijksoverheid. Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen.