Zorgverzekering voor inwoner met een laag inkomen


27 november 2014

Zorg is duur en soms onverwacht. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. De gemeente Hardenberg biedt mensen met een laag inkomen al een aantal jaren een goede, collectieve en aanvullende zorgverzekering aan bij Zilveren Kruis Achmea. Daarmee krijgt u goede vergoedingen en bespaart u geld.

Met ingang van 1 januari 2015 mag iedereen in de gemeente Hardenberg met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Hardenberg.

Bovendien wordt aan u een tegemoetkoming in de premie verstrekt. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het verzekeringspakket, dat u kiest.

Hoge zorgkosten
Dan is een goede zorgverzekering dit jaar extra belangrijk. Tot dit jaar betaalde de Rijksoverheid mee aan de zorgkosten voor mensen die veel gebruik maakten van zorg. Daarmee is de Rijksoverheid gestopt. U krijgt geen tegemoetkoming in de kosten voor chronisch zieken en gehandicapten (de
Wtcg-regeling) of compensatie van het eigen risico (Cer) meer.

De gemeente Hardenberg gaat u met extra zorgkosten nu ondersteunen. Wij doen dat door extra mee te betalen aan het meest uitgebreide pakket van de collectieve zorgverzekering. Heeft u dus hoge zorgkosten, bent u bijvoorbeeld chronisch ziek, of gehandicapt? Dan is deze verzekering misschien wel
iets voor u.

Uw voordelen

* U kunt kiezen uit verschillende pakketten;
* U krijgt een korting op de premie;
* U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten;
* De meest uitgebreide verzekering heeft nog meer vergoedingen voor mensen met hoge zorgkosten;
* U wordt altijd geaccepteerd als klant, ook bij een mindere gezondheid.

Lees meer informatie over de collectieve en aanvullende zorgverzekering en over hoe u deze kunt aanvragen.