KLM kondigt 700 miljoen bezuinigingen aan.


KLM kondigt 700 miljoen bezuinigingen aan.

Geplaatst op 28 november 2014
[IMG]

De nieuwe topman van KLM, Pieter Elbers, heeft gisteren onverwacht aangekondigd dat hij de komende jaren 700 miljoen wil bezuinigen. Er is per direct een vacaturestop ingesteld voor cabine-personeel en hij sluit ook gedwongen ontslagen niet uit.

Bonden verrast door aankondiging

Unie-belangenbehartiger Swen Laarveld geeft aan dat hij verrast is door deze aankondiging. "Wij dachten een basis van vertrouwen te hebben met KLM waarin we dit soort dingen vooraf met elkaar delen", zegt vakbondsbestuurder Swen Laarveld in het NOS Radio 1 Journaal. Hij vreest dat het
enthousiasme van het personeel door de nieuwe bezuinigingen danig de kop in wordt gedrukt. "Waarschijnlijk zullen de werknemers, net als de afgelopen drie jaar, niet op loonsverhoging kunnen rekenen. De KLM zal inzetten op nog strakkere roosters, minder rust voor de vliegende collega's en de
doorstroom bij de luchtvaarmaatschappij komt tot stilstand", stelt Laarveld. Zo blijft de KLM "een stinkend stilstaand water".

Reactie UNC (Cabinepersoneel)

Op de website van UNC is te lezen dat de vacaturestop er bij het cabinepersoneel hard in grijpt. Als reactie hebben UNC en ook de overige cabinebonden aangekondigd dat per direct wordt gestopt met het afgeven van motiveringen. Klik hier voor de gezamenlijke brief aan KLM over motiveringen.
Motiveringen worden afgegeven op vluchten waarbij wordt afgeweken van de cao. Dit betekent dat er vanaf nu dus geen vlucht meer mag vertrekken waarbij er van de cao mag worden afgeweken.

In de media:

NOS.nl: Forse bezuiniging KLM, bonden boos
Telegraaf.nl: Vakbonden KLM op tilt door ingrepen
BNR: KLM gaat 700 miljoen bezuinigen

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws