Ingezonden persbericht


vrijdag 12 december 2014
NPO Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal Presentatie: Theodor Holman

---

Hoofdgasten: Paul Cliteur en Bastiaan Rijpkema over hun boek 'George van den Bergh: Wat te doen met anti-democratische partijen?' George van den Bergh ( 1890-1966 ) was een Amsterdamse sociaal-democraat en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam die in 1936 een moedige rede uitsprak. Het boek gaat in op de ontwikkeling van het democratiebegrip tussen de twee wereldoorlogen. Hoe ziet een strijdbare sterke democratie eruit? En hoe staan we er nu voor? Link naar het boek:
http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/11/Wat-te-doen-met-anti-democratische-partijen-1642073W/

Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang zijn.

Martin Sommer en Nausicaa Marbe over Onno Hoes en over Dianne Feinstein. Onno Hoes vraagt zich af of een openbaar bestuurder vogelvrij is. Aanleiding zijn de geheime opnamen van privé gesprekken die PowNews op televisie en online bracht en die aanleiding zijn voor zijn terugtreden als burgemeester van Maastricht. Wat kunnen de consequenties zijn van een rechtszaak die Hoes wil aanspannen tegen PowNews? De democratische Dianne Feinstein maakte deze week in de Amerikaanse Senaat bekend wat de verhoormethoden waren in de 'war on terror', die de Amerikaanse overheid voerde na 9/11. Wat zijn de consequenties van deze openhartigheid? Kan men nu nog de methoden van IS veroordelen met zulke 'vuile handen'? Martin Sommer is parlementair journalist bij de Volkskrant en Nausicaa Marbe is schrijfster en columniste in De Telegraaf
* OBA Live is een rechtstreekse uitzending, elke werkdag met publiek vanaf de 4e etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
* Online te bekijken www.obalive.nl ( live en on demand )
* Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl
*