Ingezonden persbericht


Redactie EenVandaag, 12-12-2014

Jongeren: Timmermans beste politicus 2014

Frans Timmermans is volgens jongeren de beste politicus van 2014, zo blijkt uit de jaarlijkse verkiezing onder het EenVandaag Jongerenpanel. Hij krijgt 33 procent van de stemmen. Hij wordt vooral gewaardeerd om zijn optreden bij de MH17 ramp en zijn talenkennis. Deelnemers noemen hem betrokken en deskundig. Ruim 1200 jongeren brachten hun stem uit.

Jongeren zeggen over Timmermans: 'Hij komt heel gedegen over, zegt geen dingen die hij niet kan waarmaken en hij lijkt ook echt uit zijn hart te praten.' 'Ondanks één ongelukkige uitspraak is hij er maanden voor de nabestaanden van de MH17 geweest.' 'Hij heeft Europa eindelijk weer eens positief op de kaart gezet.'

De winnaar van vorig jaar, Alexander Pechtold, wordt tweede met 9 procent. De ondervraagde jongeren vinden hem een slimme oppositieleider. Geert Wilders is derde met 8 procent van de stemmen.

Reactie Timmermans
In Radio EenVandaag vertellen jongeren over hun favoriet en geeft Frans Timmermans om 16.00 uur een reactie op zijn uitverkiezing. Het programma wordt uitgezonden op radio 1.

Maandag grote publieksprijs
Op maandag 15 december maakt Gijs Rademaker in een speciale televisie uitzending van EenVandaag bekend wie dit jaar de winnaar is van de grote publieksverkiezing van de Politicus van het Jaar. U kunt nog tot maandagochtend stemmen via het EenVandaag Opiniepanel, http://opiniepanel.eenvandaag.nl/ .

Over dit onderzoek
Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat ruim 3000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 8 tm 12 december 2014, deden 1200 jongeren mee. De uitslag is na weging representatief voor drie variabelen, namelijk leeftijd, geslacht en spreiding over het land. Meer uitslagen van dit onderzoek vindt u op www.1vjongerenpanel.nl. De software van de onderzoeken is van Vision Critical.