Sprookjeswandeling in Zandvoort

Op zaterdag 20 december wordt er in het gezellige centrum van Zandvoort weer een Sprookjeswandeling georganiseerd. Een leuke activiteit voor alle kinderen uit Zandvoort aan Zee en de regio.

Van 15.00 tot 19.00 zullen ruim 45 sprookjesfiguren rondwandelen op het Raadhuisplein en het Kerkplein in Zandvoort. Zo komt Sneeuwwitje met haar 7 dwergen, Belle en beest maar natuurlijk ook Roodkapje en de wolf. Peter Pan en Kapitein Haak wandelen ook rond en nog een heleboel andere figuren.Ook de Kerstman is met zijn gezin aanwezig. Dit jaar heeft hij zelfs zijn moeder meegenomen. Alle kinderen mogen met de Kerstman en zijn gezin op de foto. De Kerstman zit op zijn troon op het terras van Grand Cafe XL.

Het is nog niet zeker of de levende kerststal komt. Dit in verband met de vogelgriep. De VVV kijkt op het laatste moment of de beesten vervoerd mogen worden.

In de Protestante Kerk is een doorlopend programma met muziek, voorlezen en zal het Poppentheater van Fritsie Duikelaar meerdere keren een leuke poppenkastvoorstelling geven. Loopt u vooral even naar binnen.

Op het Kerkplein zullen muzikale optredens door het GZKE en Il Cantatori Allegri plaats vinden.

Voor de kinderen die aan de Sprookjeswandeling willen deelnemen is er een boekje te koop. Dit boekje kost EUR 4,50. Het boekje is vanaf vandaag te koop bij Bruna op de Grote Krocht. Natuurlijk ook op de avond zelf bij de kassa (deze is vanaf 14.00 op het Raadhuisplein te vinden).

Ook op zaterdag 20 december organiseert Rekreade een Winter Santekraampie. In het Zandvoorts Museum zijn veel leuke activiteiten voor de kinderen. Bij de kassa op het Raadhuisplein kunt u een combinatie kaartje kopen voor de beide activiteiten voor 6 euro.

In het boekje zitten waardebonnen voor chocolademelk, een betoverde appel en een sprookjes oliebol. Ook zitten er in het boekje kortingsbonnen wat het heel aantrekkelijk maakt om het boekje te kopen. In het boekje staan ook plaatjes van de sprookjesfiguren. Van een heleboel figuren kun je een handtekening krijgen. Lukt het je om alle handtekeningen te verzamelen?

Om 18.45 zal de Sprookjeswandeling worden afgesloten met muzikale medewerking van de Sprookjesfiguren in de Protestante Kerk. Zij zingen kinderkerstliedjes, kom allemaal en zing mee!

Kom verkleed op zaterdag 20 december. Een deskundige jury kijkt welke kinderen het mooist verkleed zijn. Er zijn mooie prijzen te winnen. De prijsuitreiking zal bij de afsluiting in de Kerk plaatsvinden. Dit geldt natuurlijk alleen maar voor de deelnemers, hoewel het erg leuk is als ouders ook verkleed komen!

Vindt u het leuk om alles te komen helpen bij dit evenement, heel graag. Kijkt u dan op onze website: www.zandvoortse4daagse.nl

Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Zandvoortse4daagse.