Reiziger in 2015 op zoek naar de lokale bevolking


Ravenstein, 20141223 -- De afgelopen weken heeft Reisgraag.nl verschillende mensen uit de reiswereld geïnterviewd en gevraagd naar hun tips voor de vakantie in 2015. Hieruit blijkt dat vooral het contact met de lokale bevolking bijdraagt aan een leukere reis, maar ook eten bij lokale restaurants en slapen bij de mensen thuis zijn trends.

Ontmoet de local

“Het belangrijkste is om echt de tijd te nemen voor ontmoetingen en je te verdiepen in de cultuur van de vakantiebestemming”, aldus Marius Appelman van reisorganisatie Riksja Travel. Een andere tip die gegeven wordt is dat je je moet openstellen voor de lokale bevolking en gewoonten. Je ontmoet de lokale bevolking bijvoorbeeld tijdens een evenement of in een plaatselijk café, ook via vrienden en families kan je handige tips krijgen.

Nieuwe initiatieven

Er zijn verschillende nieuwe initiatieven gelanceerd het afgelopen jaar die je helpen bij het vinden van een local zoals 'Sleeping with the locals' en 'I Like Local'. Ook Airbnb.com en eatwith.com zijn handige websites om je in contact te brengen met de lokale bevolking. De Nederlandse reisorganisatie Better Places richt zich specifiek op lokale experts. “Bij ons kun je de reis 100% laten samenstellen door een reisexpert ter plaatse”, zegt Saskia Griep, eigenaresse van deze organisatie.

Andere tips

Naast het contact met de lokale bevolking hebben wij ook uitgezocht wat dé budgetbestemmingen zijn in 2015, hoe je de vakantie nog beter kunt beleven en geven wij tips voor als je volgend jaar naar Afrika op vakantie wilt. Alle trends en tips voor de vakantie in 2015 vind je op Reisgraag.nl.