Informatie over zorgverzekering 2015


Informatie over zorgverzekering 2015

23 december 2014

Budgetpolissen

De zorgverzekeraars bieden een steeds breder scala aan zorgverzekeringspolissen aan. In de polisvoorwaarden geeft de zorgverzekeraar aan welke zorg wel/niet/gedeeltelijk wordt vergoed. Een budgetpolis is een verzekering met o.a. een beperkte keuzevrijheid in zorgaanbieders; je betaalt bij een
budgetpolis een lagere premie. Bij een budgetpolis kun je voor planbare zorg alleen bij die zorgaanbieders terecht waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft.

VUmc heeft geen contract afgesloten voor welke budgetpolis ook. Heeft u een budgetpolis, neemt u dan vooraf contact op met uw zorgverzekeraar om te overleggen of uw behandeling bij VUmc vergoed wordt. De budgetpolissen bieden overigens wel volledige vergoeding bij:

* spoedeisende zorg
* verloskundige zorg
* tertiaire verwijzing
* expertproducten

Voorbeelden van budgetpolissen zijn:

* Take care now polis (Agis/Zilveren Kruis)
* Beter Af Selectief polis (Zilveren Kruis)
* Zorg Plan Selectief (Avero/Achmea)
* Zekur (Unive/VGZ)
* BudgetBewust polis (Menzis)

Basisverzekering

VUmc heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten. Dat betekent dat de zorg vanuit de basisverzekering in VUmc volledig vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

Is uw behandeling in VUmc in 2014 al gestart, maar bent u overgestapt naar een andere polis of een andere zorgverzekeraar? Dan wordt de vergoeding voor deze behandeling nog met uw vorige zorgverzekeraar afgehandeld en kan uw behandeling in VUmc gewoon doorgaan, conform de gemaakte afspraken.

In alle gevallen is het belangrijk om een verwijsbrief van uw (huis)arts te kunnen overhandigen om uw behandeling vergoed te krijgen.

Eigen risico

Uw verplichte eigen risico is in 2015 vastgesteld op 375,-.

bron: Origineel