Woninginbreker steelt autosleutels en neemt auto mee


Laatste update: 03-01-2015 | 12:17
* Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Teteringen - De bewoners van een huis aan de Meulenspie missen na een inbraak hun auto. De inbreker nam tijdens een inbraak de autosleutel mee en ging er vandoor met de Antraciet grijze Volvo V50. De inbraak vond plaats op zaterdag 3 januari 2015 tussen 00.00 uur en 08.30 uur.

Het is nog onduidelijk hoe de inbreker het huis binnen kwam. Er volgt nog een sporenonderzoek. De inbreker ging er vandoor met een portemonnee en de autosleutels. Hierna nam hij met behulp van de contactsleutel ook de personenauto mee, die voor de garage geparkeerd stond.

Kenteken

Agenten namen een aangifte op en stelden een verder onderzoek in. De auto, met het kenteken 16-TJN-7, staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Startonderbreker

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven regelmatig
in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.

Onraad: bel 112

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van inbraak, een overval of geweld. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.