Vuurwerkslachtoffers bijgehouden in LCMS Geneeskundige Zorg

Gepubliceerd op maandag 05 januari 2015 16:51

LCMSAfgelopen oud en nieuw hadden zorginstellingen en GHOR'en in Noord- en Oost-Gelderland en IJsselland een primeur in het toepassen van netcentrisch werken. Het was namelijk het voor het eerst dat LCMS Geneeskundige Zorg is gebruikt om vuurwerkslachtoffers en incidenten, waarbij sprake van agressie of geweld tegen hulpverleners, in kaart te brengen. Het doel was aan de ene kant het aanleveren van informatie voor een rapportage aan de minister van Veiligheid & Justitie en andere aan de andere kant het oefenen met de netcentrische werkwijze via LCMS-GZ.

Een aantal reacties achteraf: "De oefening is uitstekend verlopen. Het systeem gaf een mooi overzicht en het invoeren van data verliep probleemloos. Om nog beter informatie uit de buitenwereld te krijgen zou het goed zijn om een keer te oefenen met een groot evenement." En: "Prima mee te werken. Handzaam en het systeem wijst zich vanzelf. Zeker met de handleiding erbij. Ik heb natuurlijk ook bij de andere ziekenhuizen, HAP e.d. gekeken. Mooi dat je zo overzicht hebt!"

In de periode van 09:00 31 december 2014 tot 09:00 01 januari 2015 telden de deelnemende zorginstellingen ruim 80 vuurwerkslachtoffers. Het merendeel kon na behandeling op de Spoedeisende Hulp of de huisartsenpost gelukkig naar huis, een enkeling moest worden opgenomen. Er zijn geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen hulpverleners.

Wie namen deel aan de oefening? Deelnemers: Deventer Ziekenhuis; Isala; Gelre Ziekenhuizen; Streekziekenhuis Koningin Beatrix; Ziekenhuis St Jansdal; huisartsenposten Apeldoorn, Deventer, Medrie, Oost-Achterhoek, Zutphen; Meldkamer Oost Nederland; GHOR IJsselland; GHOR Noord- en Oost-Gelderland.

Meer weten? o www.lcms-gz.nl o @LCMSGZ o Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.